Автор
Woman.bg

История на ужасите: Родители държаха в окови 13-те си деца

История на ужасите, но не на кинолента, а от реалния живот, се е разиграла в калифорнийското градче Перис, на 100 км източно от Лос Анджелис, САЩ.

Жителите на целия щат осъмнаха с потресаващата новината за 13 братя и сестри, които бяха намерени гладни и мръсни с ръце, рпиковани за леглата с катинари.
Възрастта им варира от 2 до 29 години. Всички те бяха спасени, след като едно от децата - 17-годишно момиче, успя да избяга от къщата и да се обади на полицията, съобщава в изявление службата на шерифския окръг Ривърсайд.

След като нейни представители пристигнали на мястото на инцидента, всички те останали потресени от тъжната и ужасяваща гледка – от стаите в къщата се разнасяла непоносима миризма, а вътре в тях стенели и плачели окованите деца. Родителите, които не могли да дадат адекватно обяснение за деянието си, са арестувани с обвинение за нанасяне на психически и физически травми върху децата си.

Братята и сестрите са отведени за лечение в медицински център. Калифорнийските власти, заедно със Службата за закрила на децата са започнала разследване.

57-годишният баща Дейвид Търпин и 49-годишната му съпруга Луис могат да бъдат освободени срещу гаранция от 9 милиона долара. Те ще бъдат изправени пред съда в четвъртък, 18 януари.

През 2008 г. светът бе потресен от друг подобен чудовищен случай. Става дума за австриеца Йозеф Фрицъл, който държа дъщеря си заключена в подземие в продължение на 24 години, през които я е изнасилвал хиляди пъти. Същият беше осъден на доживотен затвор през март 2009 г. за изнасилвания, лишаване от свобода и убийство поради небрежност.

Злодеят отвлякъл дъщеря си, когато била на 16 години и я затворил в предварително пригодена за нея килия в подземието на своята къща в австрийския град Амщетен.
През своето 24-годишно заложничество Елизабет, която сега е на 48 години, била сексуално малтретирана над 3000 пъти и родила седем деца от баща си. Едно от тях починало малко след раждането заради затруднения с дишането. За да прикрие престъпните си действия, Фрицъл изгорил телцето му в пещ за боклук.

До ден днешен нито едно от общо 13-те деца на Фрицъл, шест от които са родени в подземието, не е пожелало да го посети в затвора.

Четете още: Кой е виновен за мъките на 11-годишно дете, жертва на сексуален тормоз?