Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Интересни запознанства и бурни страсти за Скорпиона през 2018-а

2018 година ще бъде една динамична и съдбоносна година, ще ви открие широки перспективи. Късметът ще е на ваша страна, защото щедрият Юпитер се намира във вашия знак до 8 ноември, отбелязвайки време на разцвет и личен растеж. Чувствате увереност в себе си и имате готовност да покажете на света своята уникалност. Свободата е това, което търсите, но не трябва да се забравя, че свободата също така предполага отговорност. На трудностите трябва да реагирате с бързи реакции.

Сатурн ще бъде в хороскопа ви в сектора на комуникациите и ученето и поради тази причина ще срещате трудности в тези области. Мнозина ще предпочитат повече уединението или някакви причини ще наложат такова. Ще решите да предприемете действия и да се освободите от всичко излишно. Отношенията с братя, сестри, съседи ще бъдат често напрегнати, ще имате чувството, че не ви разбират. И ако се разминават мненията ви с близките ви хора, това не е причина още за огорчение. Но в никакъв случай не трупайте обида в себе си и не забравяйте да изясните ситуацията.

От друга страна, вашите идеи ще са повече консервативни, защото влиянието на Сатурн ви кара да се придържате към традициите. Тъй като Плутон се намира в същия сектор на хороскопа, под негово влияние менталната ви нагласа, вижданията ви за света и хората ще продължат да се променят. Ще настъпят изменения и в интелектуалните концепции и маниера на общуване. Може да бъдете въвлечени в тайно общуване. Непредсказуемият Уран от 15 май до 6 ноември ще влезе в партньорския сектор (предимно ще влияе върху родените през първата десетдневка на знака).

Може да почувствате нужда от промяна в живота си, която понякога се изразява в прекъсване на съществуващите връзки. За да не бъде под заплаха любовта или бракът ви, намерете начини за въвеждане на елементи на новости, освежаване и обновяване на връзката. Ще са необходими повече компромиси, търпение и въздържание. През 2018 е противопоказно да бъдете индивидуалисти. Само в съдружие с други хора, основано на взаимно уважение, доверие и взаимно разбирателство, успехът във всяка област е възможен. Тези, които са сами, ще положат максимум усилия да намерят своята половинка. Най-лесно ще стане чрез помощта на приятели и познати. През март и април се очакват интересни запознанства и романтични срещи. Мнозина ще се потопят в любовна атмосфера и ще се отдадат на бурни страсти.