"Най-хубавите парфюми са в малки опаковки", "Ум на високо не вирее...", "Висока жена за парада, малка за кревата" и още, и още. Много са фразите, посветени на чаровните дами с нисък ръст. А в света на шоубизнеса те съвсем не са малко. Може и да не сте забелязали, но това е, само защото екранът често лъже. Но това са те и са привилигировани минимум в едно отношение - могат да ходят на високи токчета, колкото си искат.

Ева Лонгория


Ева Лонгория е всичко, но не и класическият модел. Красива, гореща, секси и само 157 см. Ролята, с която се прочу - тази на Габриел Солис в хитовия сериал „Отчаяни съпруги“ й пасна отлично - богата и красива домакиня, чието основно занимание бе да се разхожда с красиво и секси облекло на високи токчета. Наскоро Лонгория зарадва феновете си с най-голямата новина за една жена - тя очаква бебе.

Лейди Гага

Да, тя също е 157 см, но това не й пречи да има милиони фенове по целия свят. Кариерата на това миньонче буквално избухна през 2008 г. с издаването на албума й Fame. На певицата буквално не й отне никакво време да спечели феновете си благодарение на провокативната си визия. Ниска, ниска, колко да е ниска, като е такъв цар на провокацията.

Кристина Агилера

Още едно миньонче, успешно изградило бляскава кариера като певица. И тя е висока 157 см. Вярвали ли сте, че толкова мощен глас може да излезе от толкова малко телце? Кариерата на блондинката стартира, когато тя е само на 12 години и към днешна дата тя е една от най-талантливите певици. Носителката е на шест награди "Грами" и неведнъж е определяна за секссимвол. Красавицата, която има две деца, има три корици за американското списание Maxim, като първото издание с нея беше дълго време най-продаваният брой.

Ким Кардашиян

Още една голяма знаменитост с ръст 157 см. Снимките й непрестанно се коментират в интернет пространството. А когато звездата е в бански, за нея гарантирано се говори с дни. 36-годишната пищна арменка предизвика миналата година истински фурор в мрежата по време на почивката си в Мексико заедно с по-голямата си сестра Кортни. Разбира се отново заради кадър, на който за жалост се вижда целулитът й, който тя се опитва да прикрие с фотошоп.

Рийз Уидърспун

Също 157 см. Тази жена е може би най-голямото доказателство, че годините не си личат толкова, когато си с по-нисък ръст. Периодично в мрежата се появяват снимки на Рийз и дъщеря й, на които е трудно да различиш коя е майката и коя детето! Успешната актриса напоследък е едно от известните лица на планетата, което се включи активно в кампанията срещу сексуалното насилие над жени.

Шакира



Още една голяма наша любимка. Освен че е много секси, красива и усмихната, миньончето е и много талантлива певица. Днес тя е щастливо женена за футболиста Жерар Пике, когото срещна на Световното първенство по футбол през 2010 г.

Салма Хайек

И тази дама, наложила се като една от най-добрите актриси на нашето време, е висока само 157 см. Може и да е малка на ръст, но талантът й е я извисил до невероятни височини. Салма Хайек отдавна не е жена, в чиято кожа оживяват само сексапилни прелъстителки - една от най-успешните роли в кариерата й е превъппъщението в образа на художничката Фрида Кало. Освен това като Уидърспун, Хайек лично се е ангажирала с инициативите, насочени срещу насилието над жени.