Фън шуй е древна китайска философия, която ни дава безценни насоки и напътствия за постигането на щастие и вътрешна хармония посредством създаването на положителен енергиен поток в определено пространство. Планирайки интериора и екстериора според указанията, посочени в мъдрия алманах, ние допринасяме за благоприятния развой на случващото се в личния ни живот.

Особено място фън шуй отделя за секса и интимните отношения между партньорите, а съветите, които подбрахме за вас по-долу, ще позволят на положителната енергия (Чи) да циркулира свободно из кътчето, създадено както за сън, така и за разтърсващи еротични емоции. Което от своя страна ще направи любовната игра между партньорите още по-гореща и влудяваща от когато и да било.

* На първо място, ако спалнята ви е разхвърляна, въведете ред в нея. За целта изхвърлете от стаята всички стари и ненужни вещи, които ви напомнят за предишни любовници – писма, снимки, подаръци. Бършете редовно праха.

* Спалнята трябва да бъде разположена възможно най-далеч от входната врата с възможност за добра видимост към вратата.

* В спалнята не трябва да има предмети, които се асоциират със самотата. Никога не поставяйте една-единствена фигурка, картина или снимка на стената. Както възглавниците в леглото са две, така трябва да се постараете и всички други малки детайли също да са по двойки - нощни шкафчета, лампи, свещи. Двойката символизира единението с вашия избраник, да създава уют, страст и романтична обстановка.

* Изхвърлете всички предмети с остри върхове. Според фън шуй те позволяват нахлуването в помещението на твърде много отрицателна енергия. Вместо това избирайте аксесоари и украса в приятни извити форми и омекотени ъгли.

* Не внасяйте в спалнята предмети, свързани с елемента вода – фонтанче, аквариум или дори ваза с цветя. Водата отмива и потушава огъня на страстта, така че забравете за нея под каквато и да е форма.

* Заложете на червения, лилавия и розовия цвят. Това са цветовете на любовта и страстта, които разпалват огъня на чувствата и правят секса още по-чувствен и бурен. Фокусирайте се също така върху нюанси от пастелната гама.

* Не забравяйте ароматните свещи – пламъкът им ще добави огромна доза сексуална енергия на влюбената двойка и ще допринесе още повече за засилване на чувствата между двамата партньори.

* Леглото трябва да е от един голям матрак, а не от два единични, свързани помежду си. Едната му страна не трябва да бъде долепена до стена. Трябва да има достъп до леглото и от двете му страни. Покрийте го с чаршафи от естествени материи – коприна или памук. Не поставяйте леглото до прозорец. Това лесно ще угаси всякаква страст между партньорите.

* В близост до леглото, например върху нощното шкафче, поставете един от двата скъпоценни камъка - рубин или гранат. Те засилват сексуалните изживявания и страстта по време на интимната игра.

* Не поставяйте нищо над леглото – било то лавици, предмети или книги. Над главата не трябва да има нищо, което да застрашава вашето здраве и безопасност.

* Включете тиха релаксираща и нежна мелодия, която да влее повече чувственост и страст по време на секса.

* Ароматите са мощен афродизиак, стимулиращ чувствеността. За целта заложете на жасмин или роза. Те засилват любовните чувства и сексуалното желание. Иланг-иланг под формата на свещ или масло пък ще ви накара да забравите на кой свят се намирате.

Четете още: 10 от най-чувствените секс пози в Кама Сутра