Автор
Woman.bg

Ето как ще изглежда бебето на Меган и Хари! (Снимки)

Кралската сватба мина, но вълнението около Меган и Хари не отслабва.

След като двамата се врекоха във вечна вярност, сега всички с трепет очакват момента, когато двойката ще обяви новината, че очаква наследник. Фактът, че Меган е мулатка предизвика поредица от коментари дали и внукът на Елизабет II ще бъде цветнокож.

Според специалист по генетика с голяма увереност може да се твърди, че детето ще бъде с мургав цвят на кожата.

Причината е, че Меган има тъмен ген от майка си и светъл от баща си. Тоест бебето на херцогът и херцогинята на Съсекс няма да е мулатче, а ще е квартерон, което означава, че ще носи ¼ белези на африканската раса и ¾ от белезите на европеидната. Но тъй като тъмният ген е доминантен, то той ще се прояви по-силно и се очаква детето да е с по-тъмен цвят на кожата.



Какви ще са очите на бъдещото кралско бебе зависи изцяло от гените на Меган. Красавицата има кафеви очи, но не е ясно точно какви гени се крият зад тях. Тя може да има ген за светли очи, но просто този за тъмни да е надделее.

Хари пък има два гена за светли. Така че ако и Меган има един за светли, има 50% вероятност бебето им да е със светли очи. Ако Меган обаче носи само ген за тъмни очи, то ще е почти невъзможно светлите очи на Хари да се предадат на детето му.

По друг начин обаче стои ситуацията с косата. Доста е вероятно рижата коса на принц Хари да надделее над гена за тъмна грива на Меган, тъй като е много силен и рядък, разкрива още специалистът по генетика, потърсен от британски медии.

Компютърни програми са разработили и възможни варианти на визията на наследника на Меган и Хари