Автор
Woman.bg

Една сирийска майка трогна Анджелина Джоли (Видео)

Анджелина Джоли е известна с проявите си на състрадание и човечност, особено когато стане дума за онеправданите, бедните и бежанците. Тя за пореден път доказа, че не може да остане безразлична и безучастна към чуждата трагедия, както и че винаги е готова да протегне ръка.

Джоли посети дома на сирийска майка и нейните деца, изграден в бежански лагер в град Дахук – град в Иракски Кюрдистан.

Бежанката избягала от войната преди близо шест години, още когато избухнал конфликтът. Съпругът й починал и понастоящем тя била принудена сама да се грижи за всичките си пет дъщери.

Причината за смъртта на баща им била, че той страдал от таласемия, но в лагера нямал възможността да получава необходимите кръвопреливания. За жалост от същото заболяване страдат и нейните деца, които също се нуждаят от кръвопреливания.

След като научила за тъжната съдба на семейството, Анджелина Джоли се разчувствала и пожелала да се срещне с майката и децата й, за да изрази лично възхищението си към несломимия й дух, да й вдъхне стимул, вяра и кураж, а, ние сме убедени, и за да й помогне.

"Нямам думи, с които да изразя възхитата си към тази жена, към нейните прекрасни и мили деца. Въпреки трудностите и болката, през които е преминала, тя някак си успява да има дом, изпълнен с топлина и любов, да се грижи усмивките от лицата на децата й никога да не слизат", сподели актрисата пред медиите.


Холивудската звезда е посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Джоли има три осиновени деца от Камбоджа, Етиопия и Виетнам.

Мигове от трогателната среща вижте в следващото видео:

Четете още: Защо в очите на Анджи винаги има тъга?