Автор
Филип Данауи

Далеч от очите! 7 модни тенденции, които е време да изоставите

Всяка тенденция в модата има своя път. Най-напред тя тръгва от популярните личности, после се прехвърля в гардероба на простосмъртните, а след една-две години отшумява тотално. Сигурни сме обаче, че ви се е случвало да виждате някои бивши "последни писъци" и към този момент. От това ви идва до гуша, даже неистово вътрешният ви глас иска да изкрещи: "Докога ще носите това!" В следващите редове ще преброим точно такива "натрапчиви" и "досадни" трендове, които е време да бъдат захвърлени от старомодните поклонички.

1. Трикотажната рокля с извивка

По някаква причина тази тенденция привлече момичетата "с форми", които присвоиха идеята от Ким Кардашиян. И така всички леко изваяни дами, щастливо започнаха да се пристягат в трикотажните рокли.

2. Спортни панталони + официални обувки

Трендът слезе при нас директно от подиумите на седмиците на модата, премина през звездните аутфити (Ким Кардашиян, Бела Хадид и много други) и се премести в нормалния и незвезден живот. И нека бъдем честни, тази комбинация изглежда меко казано ужасно безвкусна!

3. "Голите рокли"

Кръцни тук, срежи там! Повече от сигурни сме, че този привкус е незаменим за всяка родна плеймейтка. Но ние искрено се надяваме, че ще оставят червения килим да диша спокойно с някой друг фешън акцент, по възможност по-актуален.

4. Цепка до талията

Помните ли Бела Хадид, когато ни изненада с прекомерно високата цепка на роклята си? И други celebrity-та побързаха да я последват. Така гледката към по-интимните места е отворена за всички желаещи и нежелаещи. Но смятаме, че е време да закърпим тази провокация!

5. Да не забравим и страничния изглед към бюста

Това е така наречената "side boob" тенденция или най-просто казано: облекла със страничен изглед към бюста. Акцентът се наложи масово при по-разголените тоалети. И звездите започнаха да ходят с такива рокли с не по-малък ентусиазъм от този, с който се появяваха с прозрачни материи.

6. Без бельо под блузата

Понякога изглежда подходящо и привлекателно, но невинаги и даже изобщо не е препоръчително. За съжаление, не всеки може да види фината линия между вулгарен екип и стилна одежда.

7. Джапанките с и без пух

Преди доста години Дейвид Бекъм ги носеше с чорапи, а преди една-две ги видяхме гарнирани с пухчета на краката на Риана. Шоколадовата барбадоска ги пусна в колекцията си за Fenty X Puma. Но да беше само тя, тези джапанки бяха лансирани и от луксозни къщи като Gucci, Philipp Plein, Givenchy... и още, и още. Да, в началото тези чехли ни изглеждаха като забавна миниреволюция, но след като много знаменитости започнаха да комбинират едва ли не всеки втори тоалет с тях, вече не ни е толкова забавно носенето на тези чепици.