Един изкусителен сладкиш, откраднат от съкровищницата на кулинарните вълшебства. Истинско блаженство за небцето и душата...
Продукти:
1 пак. бисквити за торта
1 бр. крем Тирамису
2 бр. портокали
150 г студена сладкарска сметана
1 ч.ч. смлени орехови ядки
Приготвяне:
Крема се приготвя според указанията на опаковката и се разделя на две части, като едната е по-голяма.
Сметаната се разбива и се смесва с по-малката част от крема.
В правоъгълна тава или форма се нареждат ред бисквити. Намазват се със сметановия крем, поръсва се с орехи. Така се повтарят няколко пласта.
Отгоре се намазва с останалия крем Тирамису, нареждат се парчета портокали и се поръсва с орехи.
Готовата торта се слага в хладилник да стегне преди да се сервира.