Автор
Цвета Герчева

Безплатно кулинарно околосветско пътешествие? Ето как да се включите

Обожавате да пътувате? Влюбени сте в това да изследвате нови храни, култури и вкусове? Значи точно сега е моментът да се включите в Кулинарното световно на Woman.bg. До 14 юли светът ще е футбол, но ако вие не сте заклети фенове на тази странна игра, в която 22 души гонят топка пълна с въздух по зелена морава и преживяват истински катарзис всеки път, щом вкарат гол, то имам една страхотна идея за вас - отдайте се на готвене, лежерни следобеди в кухнята и преживейте емоцията от това да пътувате из света, опитвайки различни рецепти. Къде ще ги намерите ли? При нас. В рамките на Кулинарното световно всеки ден ще публикуваме уникално вкусни и лесни за приготвяне рецепти, вдъхновени от националната кулинарна традиция на страните, чиито отбори излизат на терена в битка за световната купа.

Следете нашия специален кулинарен календар, за да видите кои са рецептите, които влизат в дербито за най-добър вкус. И не си мислете, че в Кулинарното световно няма да има победители. Разбира се - ще спечели по-добрата рецепта, а не по-добрият отбор. А вас ще зарадваме със страхотни награди.

Гласувайте само с един клик за тази рецепта, която смятате, че ще победи и се запишете за участие в томболата ни. Наградите са повече от прекрасни! Подсказваме - след финала на Кулинарното световно някои от вас ще се сдобият с хлебопекарна, кухненски робот, сандъче с подправки и тристепенна вечеря, поднесена лично от Севда Димитрова, победителят от втория сезон на "Мастър шеф". И още много...

А най-хубавото е, че шеф Димитрова ви е подготвила супер лесни указания как да сготвите всяка една рецепта. Приготвили сме ви и видео - така че ще можете да видите точно как се готви всяко едно ястие.

За нас беше вълнуващо да прекараме часове в кухнята, опитахме всички рецепти и ... нямам търпение да ви ги представим. А специално за най-заклетите кулинари шеф Севда Димитрова ще споделя по един таен трик за всяка рецепта, който знаят само шеф готвачите.

Искаш ли днес ти да си капитанът в кухнята?

Всъщност, ако около теб никога не е имало място за други играчи, разчисти терена на плота, остави мъжете пред телевизора и се моли да са достатъчно гладни. Защото рецептите, които сме ви приготвили, са уникално вкусни.

И не прехвърляй топката на ресторантите за бързо хранене - време е да сготвим нещо вкусно, като за световно.