Автор
Woman.bg

Ако мъжът приема половинката си за по-красива от него, той не изневерява!

Оказва се, че мъжете и жените, които се радват на по-чести сексуални контакти с половинките си всъщност са по-склонни към изневяра.

Това сочат резултатите от ново тригодишно проучване, което предизвика истинска сензация на Острова, разкриват от "Дейли мейл".

Противно на очакванията не липсата на секс, а прекалената честота на сексуалните контакти в една връзка подтиква към прелюбодеяние. Колкото по-сексуално активен и физически задоволен в отношенията си е един човек, независимо дали мъж или жена, толкова повече се покачва неговото желание за любовни ласки, сочи проучването проведено във Флорида сред повече от 200 двойки. Изглежда хората, които се радват на чести полови контакти с половинката си и са открили сладката страна на секса, имат още по-голяма потребност от мачкане на чаршафите... като не е задължително да е с партньора им.

Проведеното изследване достига и до още няколко интересни заключения. Излиза, че мъжете, които определят приятелките си като по-привлекателни от тях самите са по-верни. Но при дамите е обратното – ако те живеят с усещането, че съпругът или гаджето им е по-секси от тях, са по-склонни да изневерят.

Мъжете, които са имали безразборни сексуални контакти преди да започнат сериозни отношения също са по-моногамни партньори, според проучването. При дамите обаче това не е от значение – тези, които са водили по-интересен живот преди да влязат във връзка и имат повече опит, не са по-верни от представителките на нежния пол с по-порядъчно поведение.

И за финал изводът, до който учените достигат, който най-много ни хареса – хората, независимо мъже или жени, определящи отношенията с половинката си като хармонични, са слепи за привлекателността на околните. Ако човек е щастлив във връзката си, той не долавя сексапилността на заобикалящите го и за него тревата на съседа просто не е по-зелена.