Отървете се от тях и ще видите как връзката ви отново се изпълва с романтика и страст.

Дори ако не сте се замисляли за това, обстановката в спалнята има пряко влияние върху личния ви живот. Представяме ви десет начина да направите това помещение привлекателно, за да ви е приятно да се връщате в него отново и отново с партньора си. Какво убива любовта?

1. Огледала

Стотици и хиляди дизайнери са казали неведнъж, че в спалнята няма място за големи огледала или огледални тавани и мебели. Мнозина обаче упорито продължават да слагат огледала в тази стая, сякаш искат тайно да се любуват на отражението си. При това психолозите са на мнение, че огледалните повърхности могат да повлияят отрицателно и дори пагубно на любовта и брака. Такова действие имат огледалата само в спалнята, в други помещения те влияят благотворно и дори увеличават визуално пространството. Според фън-шуй огледалото откъм краката на спящия в леглото влияе зле на отношенията в двойката, а сложеното срещу вратата огледало отблъсква назад положителната енергия.

2. Аквариум

Красивите аквариуми с рибки са нещо чудесно, но не и в спалнята на влюбена двойка. Според фън-шуй аквариумът е един от носителите на енергията на водната стихия, която отговаря за материалното благополучие вкъщи. Но не го слагайте в спалнята, иначе той може да влияе негативно на здравето на спящите там хора. Ако искате да си вземете златна рибка и да се приспивате, докато я гледате - зарежете тази идея.

3. Декоративен фонтан

Тук пак става дума за водната стихия. Напоследък декоративните фонтани и водопади са станали доста популярни. Но тези елементи от декора, както и картините и постерите с изображения на вода, не трябва да се слагат в спалнята, иначе могат да доведат до главоболие и безсъние - а те са несъвместими с романтиката и любовните утехи!

4. Стари документи и вестници

Сигурни ли сте, че ви трябва онзи топ вестници и списания от 2000 година? Може би трябваше да ги изхвърлите веднага след прочитането им, вместо да ги трупате в ъгъла. А и семейните архиви, които според фън-шуй са източник на чужда енергия (важни документи, бумаги, снимки и т.н.) също нямат място в спалнята! Можете да ги отнесете в кабинета или в хола. А най-добре ще е да ги сортирате и да си оставите само наистина важните неща.

5. Портрети на други хора и изображения на животни

Картините, постерите и картичките с изображения на диви животни или хора, които не живеят в този дом, трябва да се изхвърлят от жилището ви (и най-вече от спалнята, където възстановявате жизнените си сили и се настройвате положително). Тези изображения могат да предизвикват натрупване на отрицателна енергия и да ви навлекат неприятности. А и ако говорим за портрети на чужди хора - за какво са ви странични наблюдатели, надничащи в леглото ви?

6. Стайни цветя

Разбира се, чудесно е да имате живи растения вкъщи - но не и в спалнята. Зелените растения имат собствена енергетика, която може да се намесва (макар и неволно) в личния ви живот. Някои цветя пък не харесват мъжко присъствие и буквално “гонят” мъжете от живота ви. Затова не предизвиквайте съдбата и оставете цветята си в кухнята, в хола или в кабинета.

7. Битова техника и устройства

Психолозите твърдят, че наличието на телевизор в спалнята може да убие романтиката и да сведе до нула проявите на любов в двойката. Освен това всички електронни устройства генерират електромагнитно поле, което може да предизвика главоболие, проблеми с кръвното налягане и дори негативна промяна на състава на кръвта и хормонален дисбаланс. Затова оставете телефоните, телевизорите и другите устройства в друга стая.

8. Хаос

Хаосът и безредието могат да ядосат и депресират всеки нормален човек. Едва ли на някого ще му се мисли за чувствена прелюдия или страстен секс в стая, в която навсякъде има боклуци и разхвърляни дрехи. Ако искате да се погрижите за личния си живот, като начало направете основно почистване вкъщи и изхвърлете ненужните вещи.