Автор
Ива Петрова

7 сигурни начина да прочистите енергията в жилището си

Настроението, здравето и събитията в живота ни се влияят от енергетиката на предметите и вещите около нас. Жилището ни или друго помещение, в което прекарваме дълго време, акумулира излъчваната от нас енергия, а после я насочва обратно към нас. Тоест ако няколко дни наред сме се карали, плакали и сме били в лошо настроение в жилището си, пространството е попило всичките ни емоции и вече няма да ни е толкова лесно да пребиваваме там радостно и непринудено. Така ставаме заложници на собствените си лоши мисли и емоции. Но има изход от положението. Както можем да вземем душ, да си изперем дрехите и да измием колата, така можем и да пречистим енергията в дома си.

Основни признаци, че домът ви има нужда от пречистване:

* Букетите във вазите и стайните цветя повяхват бързо.
* Трудно ви е да се съсредоточите. Постоянно усещате безпокойство и тревога, непохватни сте, чупите неща.
* Спите зле, тревожно. Измъчват ви кошмари или безсъние.
* Децата ви често боледуват или капризничат.
* Предмети, които допреди миг са ви били под ръка, изведнъж изчезват, когато ви трябват най-много – и не можете да ги намерите.
* Чувате странни звуци, мебелите ви се чупят, уредите ви се повреждат.

В такива случаи мнозина са склонни да обвинят някой зъл дух или полтъргайст. Тези признаци обаче преди всичко показват, че е време да пречистите дома си. Това не е толкова трудно, можете да се справите с тази задача сами.

Сол

Солта попива активно отрицателната енергия. Затова измийте със сол цялото си жилище - пода, мебелите, съдовете. И оставете за едно денонощие чаши със сол в ъглите на помещенията. След 24 часа я изхвърлете. Най-добре използвайте морска сол.

Свещи

Църковните свещи се справят отлично с пречистването на пространството. Трябва просто да обиколите по часовниковата стрелка цялото си жилище със запалена свещ в ръка, надзъртайки във всеки ъгъл. Ако свещта започне да припуква, останете по-дълго на това място. Ако знаете църковни молитви, например “Отче наш”, нищо не пречи да ги изречете - те ще ускорят процеса на пречистване. Не забравяйте и огледалата - те лесно акумулират негативната енергия.

Светена вода

Вместо свещи можете да използвате светена вода. Напръскайте с нея всички ъгли на дома си, обикаляйки отново по часовниковата стрелка. Можете да напръскате и често чупещите се вещи или местата, където най-често стават семейните караници или падат децата ви.

Звънче или пляскане с ръце

Този метод ще е уместен в помещения, където енергията се е застояла и където отдавна никой не е живял. Обикновено на такива места се усеща натиск, човек не го свърта там, постоянно му се иска да излезе. Звънчето ще помогне да разпръснете застоялата енергия. За целта обиколете цялото жилище по часовниковата стрелка, звънейки със звънче и пляскайки рязко с ръце. Обърнете особено внимание на ъглите и огледалата.



Осветяване на жилището

Можете да поканите свещеник да освети дома ви. Това е силен ритуал, но въпреки това половин-една година по-късно пак ще трябва самостоятелно да пречиствате пространството.

Ремонт

Ремонтът идеално обновява всякакви пространства. Особено когато се сменят тапетите, подовото покритие и мебелите.

Изхвърляне на старите вещи

Стари мебели, ненужни вещи, скрити по тайни кътчета и наврени по ъглите вехтории - всичко това обременява общата енергетика на жилището и създава безредие в мислите и в живота ни.

Трябва да кажем сбогом на всичко старо и ненужно, да отнесем излишните вещи във фонд за социална помощ или в църквата и да освободим жизненото си пространство за нещо ново.

И така, жилището е пречистено. Какво следва? Трябва да го напълним с неща, които ни изпълват с положителни емоции.

* Сложете ароматизатор (дифузор, лампа с ароматични масла). Изберете аромат, който ви харесва и който сте готови да усещате в пространството постоянно. Отбелязано е, че цитрусовите миризми създават позитивна нагласа - пробвайте аромат на мандарин, портокал, лимон, нероли.

* Стайни растения или букет цветя. Изберете това, което ви харесва повече. Сложете букета или растението на видно място.

* Нов елемент от декора. След обновяването на енергетиката на дома логично ще е да обновите и декора. Можете например да купите нови кувертюри, възглавници, пердета или покривки. Тогава и вие самите ще се чувствате по нов начин в това пространство.