Автор
Роси Кацарова

7 основни грешки в носенето на пола

Полата кара жената да изглежда елегантна и изтънчена, но някои дами ден след ден допускат ужасни грешки, които могат да съсипят дори и най-стилния тоалет. Стилистите посочват седемте най-разпространени грешки в носенето на пола, които можете да избегнете.

1. Неподходящи обувки

За да стои полата добре, е важно да подберете към нея подходящи обувки. Обърнете внимание не само на цвета, фасона и материала, но и на дължината на самата пола. Има едно просто правило – колкото е по-дълга полата, толкова по-високо може да е токчето. За минижуп по-уместни са ниските обувки.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

2. Неподходящо горнище

Има няколко прости модни закона, изпитани от времето – късата пола трябва да се носи в комбинация с по-затворена блуза или риза, бухналата пола – със семпло горнище, а прилепналата пола се съчетава отлично с пуловер oversized.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

3. Неподходящо бельо

Най-често срещаната грешка е бельото с ластици, които се открояват по релефа на задните части. Друга разпространена грешка е цветното бельо, което прозира през плата. И в двата случая резултатът не е приятен за окото и привлича излишно внимание. Винаги можете да обуете безшевно бельо в телесен цвят – то няма да ви подведе.

4. Неправилна дължина на полата

Модните тенденции за дължина на полата постоянно се менят, едвам успяваме да ги следим. Едно обаче не бива да забравяме – жените с нисък ръст е по-добре да носят поли с дължина над коляното. Иначе краката им ще изглеждат по-къси.

View post on Instagram
 

5. Некачествени платове

Евтините материали подчертават недостатъците на фигурата и рядко стоят добре дори и на най-идеалната жена. Избирайте си поли от плътна тъкан, които да коригират силуета и да ви карат да изглеждате „по-скъпо“. Избягвайте и полите в крещящи цветове.

6. Неподходяща кройка

Момичетата, особено по-младите, често си избират пола, следвайки модните тенденции – без да обърнат внимание на особеностите на фигурата си. Оценете трезво параметрите си, вижте доколко са изразени талията и ханшът ви и чак след това си изберете пола. Има и универсални кройки, стоящи добре на почти всеки – трапец и А-силует, например.

View post on Instagram
 

7. Неуместен стил

Всеки един тоалет трябва да е съобразен с това къде ще го носите. За офиса са подходящи тесните клиновидни поли, миди или макси. За парти можете да облечете и нещо по-ярко и фриволно – и да проявите фантазия.

Но най-важното, разбира се, е да се чувствате комфортно в тоалета си. Ако точно с тази пола се чувствате ослепителна красавица, всичко останало не е толкова важно.

View post on Instagram