Автор
Ива Петрова

7 неща, които мъж би направил само от любов

Всяка една жена мечтае за голяма и чиста любов, каквато я описват в приказките. Отивайки на първа среща, момичето си мисли „Ето го, героят на моя любовен роман!“. Най-сетне са се срещнали. Зажадняла за мъжко внимание, жената си затваря очите за някои недостатъци, но след време я очаква разочарование – кавалерът не е бил онзи мечтан принц.

Как от самото начало да разберем, че мъжът е настроен сериозно? Всъщност за целта не е нужно да сме екстрасенси – просто трябва да оценим по-внимателно поведението му.

1. Любещият мъж ще ви допусне в личното си пространство


За всеки един мъж жилището му е светая светих. Той може да покани жена на кафе, да й предложи да остане за през нощта или за уикенда. Това няма нищо общо със сериозните намерения. Ако обаче той даде на дамата на сърцето си ключове от своя дом и намекне за съвместен живот, това е ясен знак, че държи на тази връзка.

2. Той ще „забрави“ за другите жени


Някои жени сами защитават неверните си мъже, твърдейки, че те просто са полигамни по природа. Всички се заглеждали по други, защо точно този да не става? Всъщност мъжете си признават, че щом имат до себе си онази незаменима любима, с която наистина са готови да споделят живота си, губят всякакво желание да се заглеждат по други. За тях е по-важно да не изпуснат тази единствена и специална жена!



3. Той не обръща внимание на недостатъците ви


Мъжът, настроен за сериозна връзка, няма да ви критикува за това, че не можете да готвите, че се обличате твърде ярко или обичате да се смеете на висок глас. Напротив – той ще приеме тези неща като ваши особености, ваши чаровни черти, които ви отличават от другите.

Ако кавалерът ви още от първите дни се опитва да ви промени и да ви покаже „как трябва“, можете смело да го зарежете. Наистина ли ви трябва човек, с когото не можете да бъдете себе си?

4. Той няма да остане встрани, ако имате проблеми

Както се казва, „приятел в беда се познава“. Мъжете също. Може вече да не сме в Средновековието, но дамите все така си падат по рицари. Когато мъжът има сериозни намерения, любимата му никога няма да остане насаме с проблемите си. Той ще направи всичко възможно да й помогне. Ако не може да реши проблема, той поне ще иска да бъде до нея и да й покаже, че я подкрепя на сто процента.


5. Той ви запознава с приятелите и роднините си

Ако излизате заедно вече от около година, но само сте слушали за приятелите и роднините му, най-вероятно той ви смята за временна удобна връзка. Сериозно настроеният мъж е влюбен в партньорката си, гордее се с нея и иска да разкаже за това ако не на целия свят, то поне на близките си хора. Предложението за брак също е явен признак. Ако партньорът ви наистина ви цени, той едва ли ще отлага сватбата твърде дълго. А от оправданията „Един подпис нищо не означава“ можете да си направите изводи за реалното му отношение към вас.

6. Той живо се интересува какво става с вас

Той използва всяка възможност, за да ви се обади и да пита как е минал денят ви. Искрено се интересува от живота на любимата си и иска да участва активно в него. Освен това любещият мъж държи да знае, че партньорката му е добре, че никой не я е обидил, че никой не й създава проблеми и неудобства. Сериозно настроеният партньор гледа на своята дама като на порцеланова статуетка – грижи се по всякакви начини за нея и се старае да я опази от външни заплахи.



7. Той ви изслушва внимателно

По време на разговор ви слуша внимателно – и ви чува. Повече задава въпроси, отколкото говори за себе си. Нещо повече – той следи внимателно поведението ви и улавя в него всякакви промени, които издават вашите скрити тревоги и мъки.

Не е твърде трудно да разберете дали мъжът гледа несериозно на вас. Достатъчно е да наблюдавате поведението му. Никога не се примирявайте с нещата, които ви карат да се измъчвате, и не забравяйте, че е по-добре да останете сами, отколкото да сте с когото и да е!