Автор
Woman.bg

5 неща, които трябва да знаете за секса след бременност

Въпреки че природата е създала жената, за да продължи рода и да износи в утробата си малко човече, което след девет месеца да излезе на бял свят, бременността и раждането са огромен стрес за тялото й.

Майчинството е едно от най-красивите, но и трудни неща, които се случват на една дама. Всекидневието й се променя и целият й живот се преобръща. Ако до този момент вие сте спортували редовно, хранили сте се по определен режим и сте водили отличен полов живот, то трябва да бъдете готови за рязка промяна, която може и да не ви хареса. Може би най-чувствително ще я усетите, що се отнася до секса. Да видим за какви изменения в интимните ви отношения с партньора трябва да бъдете готови, след като дадете живот.

Тялото ви е преживяло огромен стрес, с който се налага да се справи, независимо дали сте родили естествено или секцио. Затова не бързайте със секса, само за да задоволите половинката си.

1.Първите пъти може да усетите лека болка

Една от причините е, че дълго време не сте правили секс и тялото ви трябва да свикне отново. Ако сте се възстановили напълно, болката няма да продължи дълго, но в случай, че тя е силна и упорита, говорете с гинеколога си. И разбира се, не забравяйте лубриканта.

2.Възможно е кървене

След като родите, се пригответе за тежка менструация, защото хормоните ви също имат нужда от възстановяване. Освен това е възможно по време на секс да се появи леко кървене. Бъдете нащрек и за бяло течение, което може да бъде индикация за инфекция.

3.Като цяло сексът ще ви се струва странен за известно време

Невинаги ще бъдете в настроение, а първите месеци ще ви бъде трудно да се отпуснете, покрай всички грижи за бебето. А когато сте под напрежение, не сте в състояние да се насладите на секса и той няма да ви носи същото удоволствие, както преди за известно време. Също така трябва да знаете и че усещанията се влияят от това дали влагалището ви се е възстановило от раждането. Важното е да знаете, че странното чувство няма да продължи дълго и всичко ще бъде наред, ако проявите търпение.

4.Поведението ви в леглото ще се промени

Промените, които настъпват в тялото ви, неминуемо се отразяват и на емоционалното ви състояние. Затова и нагласата ви за секса ще бъде много по-различна. Много е важно да споделите всичко това с половинката си и да бъдете откровена за това, което чувствате.

5.Трябва да знаете, че всичко ще се върне по старому

Без значение дали това е първото или поредното ви раждане, трябва да знаете, че всичко ще бъде както преди. Желанието ви за секс ще се засили и болките ще изчезнат.

Четете още: 5 правила за една по-добра връзка през 2018-а