Ребека Джоусеф е млада майка от Ню Йорк, която може да се похвали с нещо, което малко други майки биха могли да направят на нейно място. Това, което я прави по-различна от останалите, е един любопитен факт, свързан с появата на втората й рожба на бял свят.

В един от най-съкровените моменти, когато Ребека трябвало да роди, дейно участие в сюблимния процес взела собствената й, забележете, 3-годишна дъщеря.

По стечение на обстоятелствата, малката Хънтър се озовала в близост до своята майка в най-важния момент и така, освен свидетел на раждането на своето братче в собствения им дом, тя помогнала и за неговото израждане.

Цялата тази сцена е отразена „черно на бяло“ от фотографката Никол Лахей, която била извикана специално за случая.

Кадърът, на който момиченцето е гушнало в обятията си новороденото си братче, пък събира над 12 хил. лайка само за няколко часа във фейсбук и стотици коментари. Броят на реакциите и позитивните коментари продължава да расте, като към момента е надминал 14 хил.

Всъщност, истината е, че Ребека подготвяла дълго време своята дъщеря за големия ден. Тя й описала подробно и внимателно как братчето й ще се появи на бял свят, като дала напътствия на Хънтър за това какво би могла да направи, в случай че пожелае да помогне на акушерката.

Любопитен факт е, че момиченцето дори гледало видео записи на раждане и дори научила какво означава плацента.

"Раждането е най-вълнуващият, най-смисленият и най-естественият момент от живота на една жена. Вярвам, че то е и едно незабравимо преживяване за по-големите деца, които очакват появата на своите братя или сестри. Ето защо съм сигурна, че присъствието им на раждането им, може единствено да помогне за изграждането на една по-силна и здрава връзка между тях за цял живот”, споделя Ребека пред "Индипендънт“.

Хънтър пък от своя страна проявила изключително присъствие на духа през цялото време на раждането. Момиченцето нито се стреснало от виковете на майка си, нито се притеснило от момента, в който главичката на братчето й се подала навън.

След като акушерката извадила новороденото, реакцията на момиченцето била удивителна! Тя смело погалила бебето по главичката, съблякла блузката си, гушнала бебето и го допряла до телцето си, за да усети то топлината на тялото на по-голямата си любяща сестра.

"Тя беше на седмото небе от щастие. Беше толкова радостна, че дори в началото не искаше да даде бебето на майка си", разказва фотографката.

Според психолози децата, които стават свидетели на раждането на братята и сестрите си, изграждат по-стабилна връзка помежду си, ставата по-състрадателни и внимателни към тях. За тази цел обаче, предупреждават експертите, е необходима специална подготовка и дълги разговори с детето – така, както е постъпила самата Ребека със своята дъщеря.

Четете още: Характерът на детето според месеца му на раждане