Задушевните разговори с мама са не просто приятни, но и могат да ви помогнат да разберете по-добре както нея, така и себе си. Питате как? Като зададете на майка си най-важните въпроси. Подбрахме за вас 26 такива. Отговорите ще ви позволят да опознаете по-добре самите себе си.

Майчините истории ще ви помогнат да уточните какви са вашите ценности. Така ще разберете какво е наистина важно за вас и какво е второстепенно. Освен това ще се позамислите за бъдещето и за това, което ви носи радост в живота - за да предадете някой ден позитивния си опит на децата си.

Въпроси за любовта и приятелството

Кой беше първата ти любов?
Коя ти беше най-добрата приятелка?
Защо се влюби в татко?

Всяка една история за междучовешките отношения е уникална и прекрасна, има си своята завръзка и развитие. Важно е да прочетете между редовете какво цени майка ви у хората, какви качества държи да има партньорът й. Това познание ще ви помогне занапред да изградите щастлив семеен живот.

Въпроси за щастието

Кои са ти най-щастливите моменти?
Кой е най-ценният подарък, който си получавала?
Кой беше най-щастливия ден в живота ти?
За какво си спомняш винаги с радост?

Когато мама е щастлива и радостна, всички наоколо също са щастливи. Историите, които майка ви си спомня с особена топлота са най-важното. Те ще ви помогнат да разберете какво стопля вашето сърце, какво ви радва.



Въпроси за предишното поколение

Какво би искала да попиташ родителите си?
Какво помниш най-ясно за майка си?
Как са живели баба и дядо?

Разговорите за жените от вашия род със сигурност ще ви дарят с куп интересни истории - истории за вярност, за голямата любов, за изневери, ревност и предателства, за грешки и преодоляване на трудностите. Опитът на предходните поколения ще ви помогне да разберете по-добре себе си, да оформите ясно своя образ. И разбира се да избегнете грешките, които някога са правили вашите баби и прабаби.

Въпроси за семейството

Какво беше най-важното за теб във възпитанието на децата ти?
Как може човек да създаде щастливо семейство?
Как съчетаваше ти работата и семейството?
Как да възпитам аз децата си?

Сега, когато децата вече са пораснали, майка ви може да говори за родителската си роля безпристрастно. Тя може да ви признае грешките си, да разкаже за онези неща, на които е искала да ви научи и не е успяла. Това е безценен опит, който ще ви помогне на свой ред да станете добра майка.

Въпроси за детството

За какво мечтаеше като малка?
Какво помниш от детството си?
Какви бяха приятелите ти в началното училище?
Каква искаше да станеш като дете?

Отговорите на тези въпроси ще включват много интересни истории - понякога изненадващи. Но психолозите са сигурни, че това, което си спомняме от ранното си детство, има силно влияние върху живота ни като възрастни. Намирайки връзката между историите на майка ви и нейния живот, можете да си направите изводи за вашето детство и вашето бъдеще.

Въпроси за работата и интересите

Какво ти даваше работата на младини?
Какво най-много обичаше да правиш на младини?
Какво беше отношението ти към парите на младини?
Каква беше първата ти работа?

Интересите на майка ви могат да ви подскажат важни неща за вас самите. Да, времената се менят, но човешките ценности си остават същите. Ако и вие в момента си търсите ново призвание, отговорите на майка ви могат да ви насочат правилно.

Въпроси за най-важното

Кои световни събития ти повлияха най-много?
Какво би искала да зачеркнеш от живота си, ако имаше тази възможност?
От кои свои грешки си взе най-добри поуки?
Какво е най-важното за теб в живота?

Когато узнаете как майка ви оценява случващото се наоколо, ще я разберете по-добре. Ще уточните кои от миналите събития са повлияли на съдбата й и ще си направите съответните изводи за собствения си живот.