Владимир Карамазов е един от най-любимите млади актьори на родната публика. Особено харесван е от дамите и въпреки че той самия не се кефи на определения като "секссимвол на родния театър", то тези етикети са неизбежни именно заради многобройните му почитателки.
В момента можете да гледате Владо в сериала "Дървото на живота", който е стар негов проект, но отново се излъчва в национален ефир - този път по Нова телевизия. В поредицата 38-годишният актьор играе себичния бонвиван Панто Вълчев.

Ето и десетина малко известни факта за любимеца ви...

1. Щял да става сладкар

Да, колкото и да не ви се вярва, това е била специалността на Владо, когато е учил в техникума по обществено хранене в Банкя. Въпреки това днес твърди, че не може да направи и най-простата торта. Всъщност може, но на вид не му се получават, трябва да се гребат с лъжици направо от хладилника.

2. Достоен е за ММА сцената

Още от малък Карамазов има славата на побойник. Често му се налагало да се бие със софиянци, които му пречели, тъй като идвали в родния му Банкя. Със съмишлениците си често скачали на бой срещу "натрапниците". Именно от тези си приключения има крив нос и белези по главата и ръката.

3. Родителите му запалили страстта към театъра

Родителите му са спортисти (баща ръгбист и майка лекоатлетка), но Владо не поел по техния път. Даже като дете не спортувал много-много. Тренирал плуване 3-4 години и бил много запален, но не продължил да се занимава с този спорт. Семейството му обаче породило интереса към театъра, тъй като често ги водели с брат му на постановки. "Беше ми много интересно всичко, което се случва на сцената - чудех се дали разиграваният сюжет е истина или не, как актьорите наизустяват толкова много текст. Театърът винаги е бил в моето сърце, но аз дълго не смеех да мечтая за него. Мислех си, че за да станеш актьор, задължително трябва да си от артистичен сой, че се изискват други качества, различни от моите", спомня си Карамазов.

View post on Instagram
 

4. Признава си, че е мрънкало

На пръв поглед Владо е сладникав и усмихнат тип, който едва ли би повишил тон. Но не съвсем! "Карам се с хората Изобщо наистина не съм кой знае колко лек характер. Но с времето си мисля, че като че ли съм се пооправил малко. Преди бях по-нетърпелив, сега правя опити да имам търпимост. Помня как още като дете майка ми и баща ми постоянно отбелязваха, че съм ужасяващо мрънкало", признава си актьора.

5. Кумир му е Тодор Колев

Театралът решава да преследва мечтата си в 7-8 клас, като се посвещава изцяло на актьорските занимания в школата на Бончо Урумов. Негов кумир е Тодор Колев. В семейството му само за него се говорело. "Знаехме всичките му роли, песни... Като кандидатствах в НАТФИЗ, точно той вземаше клас. И аз като го видях, така се притесних, че си глътнах езика, а бях много добре подготвен. Изпитите в съседния клас минавах с лекота, а при Крикор Азарян и Тодор Колев се представях много зле, и то всеки път", спомня си Карамазов. Приемат го актьорско майсторство и за драматичен театър, и за куклен. Най-напред записва кукли, след това се прехвърлил в другата специалност.

6. Сам си пробива ушите

Макар че го е страх от кръв, сам си е пробивал ушите с игла и лед. А когато веднъж си сцепил главата, удраяйки се в пътен знак на улицата, пак щял да припадне, само че от счях. Иначе се страхува от високо и тясно - не излиза на балкона на баба си, защото апартаментът е на 8-ия етаж, а парапетът му е до чатала. Затова пък твърди, че може да яде хлебарки и червеи, но не може да понесе среща с плъх.

7. Гълтал си е езика

Виждал е светлината в тунела - веднъж припаднал в банята, ударил си главата и си глътнал езика. Докато родителите му дотичат, започнал да посинява. Казва, че оттогава не го е страх от смъртта и вярва, че по-добрият живот е след края на този.

View post on Instagram
 

8. Подстригва се сам

Владо е доста суетен, но това не му пречи да експериментира с ножицата собственоръчно. Лично той се е фризирал неведнъж и два пъти, като не се е разочаровал от опитите си, даже смята, че фризьорската професия му се отдава. Никой от приятелите му обаче не се е доверявал да ги подстригва.

9. Не е капризен на гаджета, но си няма

Сърцето на театрала е свободно и така било от доста дълго време. Оправдава липсата на сериозно обвързване поради факта, че е адски зает. "Иначе не съм капризен и не съм от този тип мъже, които държат на салатката, ракийката и манджата. Моят проблем е, че не вярвам, че в днешно време хората могат да живеят заедно. Събират се за малко и лесно се разделят. Много държат на своята самостоятелност, не са склонни да правят компромиси в името на връзката си и са страшно изнервени. Това е пълна лудница", заключава Карамазов.

10. Ако имаше един милион...

Ако Владимир Карамазов беше по-богат с един милион долара, то щеше да инвестира част от парите в къщичката си. "Бих я направил супер яка…. някой ден наистина ще я направя. С другите пари бих пътешествал….Но всъщност никога не съм имал един милион и няма да имам… като се замисля не ми трябва. Според мен толкова много пари биха ме натоварвали. Но ако все пак ги имам, ще си живея по същия начин. Няма да започна да ходя по някакви "17 звездни" хотели, абе каквото правя в момента, ще го правя и с един милион", отсича актьорът.