Автор
Woman.bg

Жените се обличат най-строго за работа в понеделник

Жените се обличат най-строго и елегантно в понеделник, а с напредването на дните от седмицата “свалят гарда”, като в петък вече са по джинси, установи британско проучване, цитирано от в. ”Дейли мейл”.

Близо три четвърти от анкетираните поданички на Нейно Величество залагат на по-безупречния си вид в понеделник, за да впечатлят колегите от офиса. По този начин те се стараят да изглеждат най-професионално.

* идеи за стилно бизнес облекло

Но още във вторник настъпвала промяна във външния им вид. Тогава те залагат на по-секси облекло (69 на сто от запитаните), а 32 на сто си признали, че полагат по-малко старание над грима и фризурата, в сравнение с предишния ден.

В сряда вече 42 на сто от британките оставят строгото и елегантно облекло в гардероба, като 65 на сто от тях заменят високите токчета с много по-ниски или с удобни обувки с плоски подметки. Сряда бил и най-занемареният ден за жените откъм грижи за грима и фризурата (62 процента от анкетираните).

Четете още: Вдъхновение на деня: Бяла риза

* елеганта визия в кафяво и бежово

Четвъртък отново е елегантен ден за 70 на сто от британките, отиващи на работа. Грижите за лицето и косата са значително по-дълги. Предпочитан комплект за деня е пола със сако.

Нова рязка промяна следва в петък. В този ден тоалетът се оказва и най-всекидневен, като 24 на сто от дамите ходят на работа с маратонки. Това диктува и останалото им облекло, като 32 на сто се явяват в офиса по дънки или джинси.

Проучването било поръчано от веригата магазини “Дебънамс” и обхванало представителна група от 2000 жени.

Четете още: Вдъхновение на деня: Малката бяла рокля