Автор
Woman.bg

Закръглена моделка срещу критериите за красиво на Victoria's Secret

Остават броени седмици до ежегодното ревю на Victoria's Secret.

Всяка година участие в него взимат най-известните съвременни модели. Всички до един изключително слаби и дългокраки, поради което мнозина определят грандиозното шоу като поредния опит на индустрията да наложи изкривените си критерии за привлекателност.

Една млада дама, работеща като pluse size модел, пресъздаде някои от най-запомнящите се кадри от фотосесии на ангелите на бранда, за да предизвика дискусия относно възприятията за красиво, които медиите налагат.

Пухкавата дама се казва Табрия Маджаро и я виждаме да позира като Кандис Суейнпоул и други известни лица на Victoria's Secret в опит да демонстрира, че една жена е красива и без да притежава мерки като на супер модел.

Към снимките Табрия написа:

"Може би тази година ще бъда за Хелоуин модел на Victoria's Secret, защото иначе не би се случило в истинския живот. Просто отдавам почит на някои от любимите си снимки на Victoria's Secret, демонстрирайки, че закръглените дами могат да изглеждат толкова добре по бельо, колкото и топмоделите."

Кадрите бързо станаха популярни и за кратко събраха повече от 30 хил. харесвания в социалната мрежа Instagram.

Мнозина побързаха да коментират, че не разбират защо Victoria's Secret не включат в ревютата си, ако не pluse size модели, то поне дами с нормални мерки, доближаващи се до тези на средностатистическата жена, която реално е клиент на марката.

Всъщност Sports Illustrated вече нарушиха царуващите стереотипи и отвориха вратите на модните дефилета за пищните представителки на нежния пол. Преди няколко месеца от бранда организираха ревю с участието на pluse size дами, което обаче не бе еднозначно прието и мнозина разкритикуваха тази инициатива. Причината е, че според тях дефилирането на закръглени жени по бански насърчава затлъстяването.

Вие как смятате?

Might be on the next tee @jessyjphoto

A post shared by Tabria Majors (@tabriamajors) on

Man, back fat rolls are sexy, ion care! @jessyjphoto

A post shared by Tabria Majors (@tabriamajors) on