Woman.bg представя: Страхотните бижута на Джина

08 юли 2011 | 15:22
видяна 8628
коментари 13

Днес ви представяме една млада българка, която прави невероятни бижута, смеем да кажем на световно ниво.

Тя се казва Джина Шеовска, за крехката си възраст вече е работила с едни от най-известните дами в България, освен с бижутерия се занимава и със стайлинг, а ние сме много радостни, че тя се съгласи да отговори  на въпросите ни.

Разкажи малко повече за себе си

По образование съм художник. Завършила съм металопластика. През 2008 година специализирах обработка на полу-скъпоценни камъни в Германия. За известно време съм работила в ателие като бижутер.

До сега съм направила няколко изложби на бижута и аксесоари с различни тематики.

От години насам участвам като стилист в редица проекти. Работя със списания като “Intro”, “Grazia”, “Максимум”, „Жената днес”,”GoGuide”, “Maxim” и „Playboy”. Работила съм за bTV, а в момента съм стилист в TV+. Работила съм и във втория сезон на една от най-гледаните телевизионни продукции в България - „Стъклен дом” като художник-костюми.

Харесва ми да правя стайлинг, но голямата ми страст са, и винаги ще бъдат бижутата и аксесоарите!Откъде се зароди любовта ти към бижутата и кое е първото нещо, което направи?

Детайлите винаги са ми правили огромно впечатление, а също и това нещата да имат завършен вид... в един аутфит точно бижутата и аксесоарите правят това.

Първите ми бижута бяха истинска експлозия на фантазията. Правех ги за едни магазини, които преди десетина години бяха неразделна част от рейвърската култура. Носеха се на партита като Metropolis.

После имах вълна инспирирана от френския шик – линия фишута, които бродирах с камъни и цветя, довършвах ги със закопчалки и се превръщаха в колиета...

От какво изработваш твоите бижута и колко време ти отнема изработването на един от твоите аксесоари?

Изключително много държа на качествените материали и често пътувам, за да си ги набавя.

За по-алтернативните си колекции предпочитам да използвам натурални материали като необработени полу-скъпоценни камъни и корали, които съчетавам с естествена кожа, дърво, сатениран памук и др.
 

Откъде черпиш вдъхновение за своите модели?

Обичам да пътувам и да опознавам различните култури, да изживявам нови емоции. Всичко това ме зарежда с нови и нови идеи всеки път. Харесвам и черпя вдъхновение от алтернативното и концептуално бижутерство от началото на миналия век. Някои от моделите,които правя ги сънувам, а други идват в процес на работа.С кои известно личности си работила?

През последните години съм работила с много известни изпълнители като Галя от „Каризма”, Вики от „Мастило”, Емилия, Емануела, както и съм правила аксесоари за Радина Кърджилова и Елена Петрова. В момента изработвам бижутата за последните клипове на Алекс Раева. Най-новите ми неща може да видите в клипа й „My love” с Dj Doncho, както и в този, който ще излезе след броени дни.

Един от последните ми проекти е участието ми в клипа на Устата – „Куба Либре”, където аз съм стилист и дизайнер на някои от аксесоарите, както за самият него, така и за всичките 40 човека масовка. Клипът е изцяло в класически кубински стил.

Това, което ми предстои е нова колекция бижута и аксесоари, която ще бъде представена в галерията на Нели Митева на ул. „Иван Асен” No 22 в края на този месец.

Още за Джина можете да разберете от нейната Facebook страница

Звезди с бижутата на Джина Шеовска (Галерия)

Джина Шеовска - лято 2011(Галерия)


Коментари

13 Sanjay
  07 септември 2013 | 05:43 отговор
 

That addersses several of my concerns actually.

 
12 Yatinder
  10 януари 2013 | 21:11 отговор
 

This is what we need - an insight to make evreoyne think

 
11 Ron
  18 юли 2012 | 21:36 отговор
 

Now we know who the sesinble one is here. Great post!

 
10 Eslam
  18 юли 2012 | 15:05 отговор
 

A siplme and intelligent point, well made. Thanks!

 
9 Ibrahim
  18 юли 2012 | 08:23 отговор
 

Mighty useful. Make no mistake, I aprpecitae it.

 
8 Monica
  18 юли 2012 | 03:08 отговор
 

This artlice keeps it real, no doubt.

 
7 keti
  09 юли 2011 | 23:42 отговор
 

jina pravi strahotni ne6ta.

 
6 Цветка
  09 юли 2011 | 09:24 отговор
 

Работата на това момиче е страхотна :)

 
5 лара
  08 юли 2011 | 17:30 отговор
 

Браво нямам думи уникални бижута.Поздравления.

 
4 devil_kin
  08 юли 2011 | 15:51 отговор
 

Браво.Страхотни бижута.

 

Добави Коментар

Най-четени