Автор
Роси Кацарова

Вижте най-добре платените модели за отминаващата година!

Въпреки че е само на 22 години Кендъл Дженър успя да измести легендарната Жизел Бюндхен и да се превърне в най-скъпо платения модел в света.

За първи път от петнайсет години насам класацията на списание “Форбс” за най-добре платения модел не е оглавена от Жизел Бюндхен. Тази година хонорарите на бразилската грация възлизат на 17,5 млн. долара., което е почти двоен спад в приходите сравнение с миналата година, когато тя изработи 30, 5 млн. долара.

Трета е съпругата на певеца Джон Леджънд - Криси Тейген, която дъщеря на норвежец и тайландка, която е спечелила 13,5 млн. долара през отминаващата година.

36-годишната бразилка Адрияна Лима е на четвърто място с хонорари за 2017 на стойност 10,5 млн. долара.

Петото място се поделя между Джиджи Хадид и Роузи Хънтингтън-Уайтли, които са заработили по 9,5 млн. долара.

На седмо място е 25-годишната американка Карли Клос, която вече е била 36 пъти на корицата на различни издания на Vogue. За миналата година хонорарите й са 9 млн. долара.

На осма позиция е Лю Уен. През март Уен стана първата китайска манекенка, украсила корицата на американското издание на Vogue. Девета е 21-годишната Бела Хадид – най-младата в списъка. Хонорарите й за последната година са 6 млн. долара.

Списъкът на първите 10 завършва пищната американска манекенка Ашли Греъм, която през миналата година е спечелила 5,5 млн. долара.