Този тренд не е никак нов, но в чест на това изключително топло и слънчево време (леко иронично, разбира се…), решихме да посветим тази статия на НЕГО – Жълтото!

Този дружелюбен цвят завладя съзнанието и сърцата ни! Стане ли дума за горещото жълто – независимо дали то е наситено или съвсем бледо, пастелно или патешко, няма начин да бъде подминато.

Една от любимите ни комбинации за този сезон се състои в съчетаването на два супер актуални цвята – ярко жълто и горещо оранжево например или лимонено жълто с неоново зелено.

Ако искате да туширате ярката визия, може да прибавите малко бежово или бяло, което ще смекчи силните цветове, но по никакъв начин няма да отклони вниманието от тях.

Може да бъде комбинирате жълтото и с класическо червено и черно, а защо не и с животински принт? Но внимавайте: при това съчетание обаче всичко трябва да е в границите на нормалното – една жълта дреха (пола, рокля), един червен аксесоар (дамска чанта, колан), една шарка на хищник (пръстен).

За повече стил и класа мацнете малко гланц на устните и сложете черна спирала и сте готова!

Вмъкнете и малко жълти сенки за очи в цялостната визия. Тези сенки не са само за моделите по подиумите. Можете да ги използвате в ежедневието си, ако намерите подходящия нюанс. Експериментирайте с различни оттенъци – някои от тях ще ви карат да изглеждате твърде отпаднали, затова потърсете нещо свежо и ярко, но не прекалявайте с нанасянето.

Ето и още вдъхновения: