Днес обръщаме поглед към знаменитата Фрида Кало – не просто талантлив художник, а личност, достойна за уважение и подражание.

Несъмнено една от най-интересните и различни жени в изкуството, тя е известна с непокорния си дух и любовта си към неконвенционалното както в изкуството, така и в личния си стил.

View post on Instagram
 

Няма как да не отбележим, че афинитетът на Фрида към нетрадиционното и различното ясно личи в стила й. Със своя характерен кок с вплетени в него цветя, гъсти сключени вежди и шармантни дрехи, Кало е от жените, които просто няма как да останат незабелязани.

За силата на нейния дух свидетелстват не само делата й, но и артистичният й външен вид. А какви са правилата, които да следвате, ако искате и от вашата визия да струи усещане за увереност, може да видите в следващите редове:

Превърни недостатъците си в силни черти

Истината е, че е съвсем нормално да не харесвате всичко във външния си вид. Но ако има нещо от визията ви, което не се вписва в общоприетите критерии, го превърнете в свой плюс.

Във вас е силата да трансформирате различието си в своя силна черта, а не да се срамувате от него. Фрида и нейният стил са нагледно доказателство, че това е възможно.

Тя носи ефектни бижута, шарени дрехи и потапя в багри и цветя дори протезата си, превръщайки физическият си недъг в произведение на изкуството.

Не се срамувай от корените си

Тя израства в Мексико и като малка носи дрехи, характерни за културата на държавата си. Специфичните мексикански бродерии продължават да присъстват във визиите на Фрида, дори когато тя напуска пределите на родината си и се мести в САЩ.

Горда с корените си, тя никога не забравя откъде е тръгнала. Не го забравяйте и вие, защото човек без минало няма бъдеще. Именно благодарение на семейството и традициите, които те са ви предали, вие сте такива, каквито сте днес.

Затова не се срамувайте да почетете корените си с елементи като българска шевица, които са идеален начин да се откроите от масовия стил.

View post on Instagram
 

Не попадай в плен на предразсъдъците

Фрида никога не е позволявала да бъде поставяна в рамки нито като творец, нито при избора си на тоалети.

Тя без притеснение носи костюма на баща си, доказвайки, че ефектната визия не познава ограничения. Затова ако искате да изпъкнете със запомнящ се облик, вземете пример от нея, обърнете гръб на предразсъдъците и вземете нещо на заем от гардероба на любимия.

Обличай се за себе си, не за другите

Никоя уверена жена не се нуждае от повод, за да изглежда добре. Не се гласете за околните и не търсете специално събитие, за да облечете новата си цветна рокля.

Фрида е с цветя в косите си, масивни бижута, ярко червило и искрящ тоалет, дори докато стачкува и се бори за правата на съгражданите си. Защото тя съзнава, че силата на една жена личи не само в начина, по който говори, но и по който изглежда.

Ако главата е високо вдигната, а от визията струи самочувствие, няма кой или какво да ви се опре.

View post on Instagram
 
View post on Instagram