Тя намери щастието, когато надебеля!

31 март 2017 | 09:30
видяна 40676
коментари 5

В последно време социалните мрежи изобилстват от колажи от типа "преди и след".

Но истината е, че колкото заслужават внимание дамите, които са отслабнали, вследствие на упорити тренировки и здравословен хранителен режим, толкова заслужава и главната героиня в днешния ни материал.

Тя също качва колажи, запечатали промяната , но при нея трансформацията е от слаба към по-пищна визия. В този случай обаче "надебеляването", ако можем да го наречем така, е много по-вдъхновяващо от всяко едно фино и изваяно тяло, защото е показва преобразяване - не физическо, а психическо – израстване и осъзнаване, че здравето, себеуважението и самочувствието са много по-значими от това да се впишеш в нечий изкривени критерии за красиво.Момичето, за което ви говорим, се казва Лиза. Когато е в началото на 20-те си години, кариерата на модел рязко потръгва. Модните агенти и клиентите се влюбват в болезнено слабата по онова време брюнетка с изразителни скули и бадемови очи.

За да е мерките, които работодателите изискват от нея, обаче тя се подлага на стриктна диета, която включва приема на едва 500 калории на ден – крайно недостатъчни, за да дадат енергията, необходима , за да се справи с натоварения работен график и изтощителните тренировки във фитнеса.

Постоянната умора и честите здравословни проблеми подтикват Лиза да промени хранителния си режим. Явно психически подтисната от постоянното напрежение да е винаги перфектна, Лиза търси спасение в храна. Решението да се откаже от гладуването, на което дълго време се е подлагала, скоро преминава в друга крайност – постоянното преяждане. Не след дълго новият "хранителен режим" се отразява на фигурата на младата дама и тя качва няколко килограма. Не са много, но явно достатъчно, за да спрат професионалните ангажименти.

Клиентите вече не ангажират доскорошната си любимка, а редица агенти отказват да представляват младата дама. Тя изпада в депресия и започва да се самообвинява, че е провалила проспериращата си кариера.За да възвърне предишния си успех, Лиса отново попада в капана на унищожителните диети и изморителните тренировки. И отслабва, но модните агенции и рекламодателите вече си имат нови любимци, а и красавицата така и не успява да стане, толкова перфектна, за да я ангажират брандове като Victoria’s Secret, за които тя мечтае.

В един момент - чувствайки се физически и емоционално натоварена от хранителния и тренировъчни си режим и от това да се опитва да се впише в стереотипите, властващи в модния бранш, Лиза решава да сложи край.

"Един ден просто проумях, че е мъчително и безсмислено да се боря с тялото си. Защо да му се противопоставям, а да не вървя в една посока с него, с нуждите му", разкрива тя.

Така младата дама се отказва от гладуването и започва да се вслушва с нуждите на тялото си, което не след дълго я довежда до постигането на красива и женствена фигура. Да, тя не е перфектна, но е здравословна и истинска. Зад нея не седят лишения, а правилни избори. Няма и следа от глад, само разумен подбор на храната и тренировки няколко пъти в седмицата. "Тренирам 5 пъти в седмицата, но ако пропусна заради ангажимент или пътуване, не се депресирам", споделя Лиза. Това е така защото към днешна дата тя прави нещата от собствена мотивация, а не за да се хареса на някого.

Или както казва самата Лиза: "Тялото ми сега не е перфектно, не е за ревю на Victoria’s Secret, не е перфектно, но е мое и съм щастлива. Ям каквото ми се яде и не чувствам вина. Явно не съм създадена за корицата на списания, но това не е проблем за мен, защото към днешна дата знам, че това не прави съществуването ми по-малко смислено".Коментари

5 Niki
  02 декември 2017 | 16:14 отговор
 

А бе луди ли сте скелети ли ви харесват на Втората снимка по палничка е много по секси

 
4 :)
  28 април 2017 | 10:52 отговор
 

Ами сега е много по-хубава. Вярно по-дебеличка е, но толкова слаба изглежда като мумия. Ако представите ви красота са скелети...това е друг въпрос

 
3
  01 април 2017 | 17:18 отговор
 

от красиво момиче се е превърнала в симпатичен тюлен.

 
2
  31 март 2017 | 22:07 отговор
 

Според мен трябва да има всякакви модели и да се създават модни линии за всякакви фигури. Всеки има място под слънцето. В днешното общество трябва да се приемат всички хора, независимо от външния вид и умствените способности. Само така, ще се научим да живеем спокойно и освободени от предрасъдъци.

 
1
  31 март 2017 | 14:21 отговор
 

Струва ми се, че се опитва да яхне вълната. Сега са на мода + size моделите. Не знам, защо трябва да се скача от една крайност в друга.

 

Добави Коментар

Най-четени