Автор
Woman.bg

Топ тенденции при бижутата за есен-зима 2017/2018

Начинът на обличане, тъканта на дрехата, извивките на окото, тенът на лицето, пръстенът на ръката, дори маниерите на движение и стилът на поведение – всичко това е израз на отношението на всяка една жена преди всичко към самата себе си, а след това – и към света. Изборът ни на тоалет, аксесоар или бижу винаги ни е вълнувал, защото именно това, на което ще спрем вниманието си, ще ни даде възможност да изразим себе си, да се представим такива, каквито сме или искаме да бъдем.

Днес ще насочим поглед към един от най-любимите акценти от дамския аутфит – бижутата. Украшенията, които винаги са били неотменна част от цялостната визия на жената през вековете. За целта ще надзърнем в модните тенденции при тях за есен-зима 2017/2018 г.

Огромни обеци


Огромните и дълги обеци в най-разнообразни форми и арт визии са особено атрактивни за есен-зима 2017/18. За по-голямо удобство ви препоръчваме да спрете избора си на такива с по-леки материи, за да не ви тежат.

Бижута от камъни и пискюли


Този сезон модните дизайнери залагат и на естественото обаяние и блясък на скъпоценните или полускъпоценни камъни. Колкото по-изчистени са те откъм декорация и орнаменти, толкова по-добре.


Сред цветовия диапазон тази есен на почит са ярките цветове – червено, жълто, оранжево и пъстроцветни.

Асиметрия


Няма да сгрешите, ако този сезон заложите на различните обеци. Добре е обаче да не експериментирате с наличните си такива, а да си набавите комплект обеци с отличаваща се една от друга визии, които все пак да са изработени така, че да се допълват. Те са толкова актуални в момента, че лесно бихте ги открили във всяко кокетно магазинче за бижута. За да акцентирате върху обеците, носете ги на прибрана назад или вдигната нависоко коса. Добър асиметричен вариант е и изборът само на една обеца.

Бижута на вериги


Особено актуална е верижната визия, независимо дали става дума за пръстени, обеци или колиета. Тук моделите са доста изчистени. Дизайнерите залагат както на по-обемни, така и на по-нежни и фини варианти. Модерни са и чантите с дръжки и закопчалки на верижка.

Колиета с обемна и класическа визия


Сред топ тенденциите при колиетата са тези с по-впечатляващ обем, както и класическият модел огърлица високо около шията – тип чокър. Ще ги срещнете както в изчистен вид, така и декорирани с пъстри, малки или големи цветни камъни.

Диадеми и панделки в косите


Особено актуални сред украшенията за коса този сезон са тънките диадеми в златисти и сребристи нюанси. Тези с флорални акценти също са добре дошли сред аксесоарите от есенната ни премяна.

Четете още: Тенденциите при маникюра тази есен