Автор
Роси Кацарова

Тенденциите от 2017-а, които ще са актуални и догодина!

Сякаш бе вчера, когато трепетно очаквахме лятото да се настани по нашите ширини, а вече е ноември и само месец и няколко дни ни делят от края на годината.

Но преди да изпратим 2017-а, нека видим какво ни предложи тя откъм модни тенденции и кои са тези, които ще са актуални и догодина.

Воланчета по дрехите

Тази година се характеризира с любовта на дизайнерите към нежните воланчета по дрехите. Колекциите на водещите модни къщи изобилстват с подобни творения - от блузи с яка тип жабо до рокли, целите покрити с воланчета. Ако и вие сте се сдобили с подобна дреха, то бързаме да ви зарадваме с мнението на стилистите, че тя ще е модерна и през следващата година.

Обемни рамене на хоризонта

Друго много характерно за модните линии на дизайнерите през 2017-а е любовта към връхните дрехи с обемни рамене.

Този тренд при дамските облекла, инспириран от мъжката мода, започна да се прокрадва в колекциите на редица брандове още преди години, но през настоящите месеци несъмнено е неговият апогей.

Затова и ако все още не сте си избрали палто за зимата, ви съветваме да заложите именно на такова с подпънки върху раменете, защото то със сигурност няма да ви остави незабелязана.

Да живее Дивият Запад

Дрехите и аксесоарите, които са вдъхновени от стилистиката, характерна за Дивия Запад, са следващият тренд, който ще е актуален и догодина.

Говорим за каубойските ботуши, ботите със стоманени подметки, кожените жилетки и кравешката кожа като принт, както и за всички онези пуловери с кактуси, които дизайнерите ни показаха в рамките на седмиците на модата 2017.



Червеното е новото черно

Червеното несъмнено е най-актуалният цвят тази година. Всъщност всички негови нюанси – от аленото до бургундското, са на особена почит през изминалите месеци и според модните асове ще бъдат и през предстоящата 2018-а.

Подчертайте талията

Връхните дрехи с колан около кръста са друга тенденция дошла, за да остане. Може да е вълнено палто, такова от плюш или кожен шлифер, няма значение, ще е актуално и догодина, стига да е пристегнато около талията, така че ефектно да я подчертава.