Автор
Филип Данауи

Тенденции или антитренд? Три от най-шокиращите визии за 2017-а

През изминалата година наблюдавахме абсолютен преврат в модата, за който се подготвяхме от много време. В крайна сметка стана ясно, че може да се обличаш както си искаш, а изразът "добър вкус" е безнадеждно остарял. Някои знаменитости се коригираха и се опитаха да разберат "откъде духа вятърът". Най-доброто, което може да се направи в случая, е или да откажем да следваме примерите, или да ги следваме категорично! Ето няколко ярки примера затова как (НЕ)можем да се обличаме.

1. Мелания Тръмп
Бившият модел и съпруга на американския президент Доналд Тръмп Мелания Тръмп не слиза от първите страници на вестници и списания заради модния си облик. Не винаги обаче поводът касае похвали. Най-голямата й грешка в избора на тоалет бе по време на срещата на ООН през септември. Първата дама на САЩ се появи в цикламена рокля под коляното и това направо стъписа обществеността. Не само цветът не се вписваше за събитието, но и дрехата изглеждаше огромна на крехките й рамене. В такава рокля Мелания може да се появи по време на вечеря с приятели, но не и на важно събитие като срещата на ООН. По-късно стана ясно, че аутфитът струвал 3000 долара, но какво от това, след като й докара куп критики?!

2. Бриджит Макрон
Всяка визита на първата дама на Франция Бриджит Макрон минава през сериозна дисекция, и то след този гаф. Появата й с голи крака е абсолютно неприемлива за срещи на такова равнище. Изцепката на 64-годишната президентша е от встъпването в длъжност на Еманюел Макрон. Иначе небесносиният тоалет (цвят основен за знамето на Франция, което прави добро впечатление като израз на патриотизъм), изразен в двуредно сако и пола молив от Louis Vuitton (шити специално за повода), не са никак лоши и абсолютно подходящи за такова събитие. Но голите крака не заслужиха напълно похвала, уви.

3. Блейк Лайвли
От добре подбран списък с гости до впечатляващи дизайнерски рокли - Met Gala не е парти като никое друго. И тазгодишното издание на благотворителното модно събитие определено не разочарова изследователите на стила. В "Метрополитън опера" звездите се появиха с ефектни тоалети - от дантела и мрежи до голи гърбове и изрязани деколтета, а сред даваните за пример бе актрисата Блейк Лайвли. Звездата от сериала "Клюкарката" беше уловила друга важна тенденция за годината - перата (акцент при модни къщи като Prada и Balmain), като ни я показа в екстравагантна рокля тип русалка.