През 1988 г. Анна Уинтур шокира модните среди като пусна корица на американския Vogue, на която моделката от снимката е с дънки.

Това е дебютният брой на Анна и за нея е доста смела постъпка да направи първите си крачки с комбинация от ежедневна и котюр дреха.

Освен това до този момент никой не си е позволявал да постави дънки на корицата на модно списание.

Съвсем наскоро 62-годишната Уинтур призна истината, която стои зад решението й. Оказва се, че израелската моделка от снимката Михаела Берко наддала няколко килограма и не успяла да облече полата, която вървяла с якето, дело на Christian Lacroix.

Редакторката, която послужи за вдъхновение на филма „Дяволът носи Прада”, написа онзи ден в блога на списанието: „Михаела носеше котюр яке на Christian Lacroix с избродиран кръст на него, сякаш взето от "Like a Prayer", в комбинация с дънки Guess. Всъщност якето беше част от костюм, но полата не беше по мярка на Михаела, тъкмо се беше върнала от ваканция в Израел и беше наддала малко килограми”.

Анна допълва, че издателите на списанието били доста учудени от решението й и дори я попитали дали няма някаква грешка, в корицата която им е подала. "Не мога да ги обвинявам, тази идея разчупваше всички правила. До тогава кориците на Vogue представляваха близък кадър на силно гримиран модел с много бижута. Михаела не гледаше към читателите и още по-лошото беше, че очите й бяха почти затворени. Косата й се вееше около лицето. Кадърът изглеждаше като непринуден, ежедневен момент, който е заснет на улицата, какъвто реално беше и какъвто имах идея да бъде".

Редакторката допълва, че щом видяла снимката почувствала ветровете на промяната. "Това е всичко, което можете да поискате от една корица".

А ето и няколко стари снимки на самата Уинтур:

Специално издание на "Vogue" в 916 страници