Автор
Woman.bg

Съпругът на Салма Хайек - новият изпълнителен директор на Gucci

Френският моден холдинг PPR уволни изпълнителния директор на дъщерната си компания Gucci Group Робер Поле и назначи на негово място Франсоа-Анри Пино.

Пино е син на основателя на PPR, притежаващ освен Gucci и брандове като Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Balenciaga. Заедно с предшественика му Поле от компанията си тръгва и изпълнителният директор на Yves Saint Laurent - Валери Ерман, на чието място е назначен бишият мениджър на Lanvin Пол Денев. Поста си запазва Алексис Бабо, досегашна дясна ръка на Поле, като задачата му ще бъде да развива по-малките брандове на PPR - Alexander McQueen, Stella McCartney, Boucheron и Sergio Rossi, пише lifestyle.bg

От холдинга обясняват кадровите промени с необходимостта от бързо възстановяване на позициите на пазара на луксозна продукция.

Френският мултимилионер Франсоа-Анри Пино е женен за американската актриса от арабско-мексикански произход Салма Хайек. През 2009 г. 48-годишният бизнесмен и 44-годишната му съпруга се венчаха на два пъти - първо в Париж навръх Свети Валентин, а след това и през април във Венеция.