Херцогинята на Съсекс – Меган Маркъл, толкова е впечатлила световната общественост с присъствието, стила и харизмата си, че тоалетите й все повече се превръщат в обект на подражание не само сред модните среди, но и... сред кралските.

Със сигурност си спомняте онази великолепна и изчистена бяла рокля с поло яка и голи раменe, която невестата на принц Хари облече на вечерното сватбено парти.

Несъмнено не сте пропуснали и множеството реакции, които тя предизвика в журналистическата гилдия. Не бяха малко и модните критици, които оцениха втората булчинска рокля на Меган – дело на дизайнерката Стела Маккартни, като много по-красива от първата.

Дали заради добрите отзиви или по чиста случайност, шведската принцеса София, бивш модел, се появи на церемонията по връчване на наградите за поп музика за 2018 г. в Стокхолм с тоалет, нъпълно наподобяващ този на Маркъл от сватбената й вечер.

На събитието принцесата бе в компанията на съпруга си принц Карл и снаха си принцеса Мадлен. София бе избрала рокля в изумрудено зелено, но с абсолютно идентичен силует като този, заложен в тоалета на Меган, пише списание "Харпърс базар".

В интернет компетентни по въпроса потребители пък коментираха, че този тип класическа рокля е модерна още от 70-те години на XX в. и не е нищо необичайно и ново. Но пък за сметка на това е винаги на мода заради класата и финеса, които подобен модел излъчва.

Четете още: Джеймс Бонд и американската принцеса (Снимки)