Автор
Woman.bg

Ще допусне ли Victoria's Secret транссексуален ангел?

Днес обръщаме поглед към Лейна Блум – една чернокожа транссексуална дама, която смело преследва своята мечта.

27-годишната Лейна, която е първата трансджендър модел, позирал за индийския Vogue, силно копнее да се превърне в първия човек с операция за смяна на пола, дефилирал на модно шоу на Victoria's Secret.

Чаровната дама изрази желанието си чрез публикация в социалната мрежа Twitter: "Опитвам се да бъда първата трансексуална чернокожа, която е дефилирала на шоу на Victoria's Secret." А постът, допълнен от хаштага "Транссексуалността е красива", бе споделен близо 14 000 пъти.

"Толкова си красива. @VictoriasSecret направете го.", "Ако не го направят, те губят.", " Боже колко си красива.", " Невероятна си, дано успееш!", гласят част от коментарите, подкрепящи желанието на Лейна да се присъедини към ангелите на Victoria's Secret.

View post on Instagram
 

Това не е първият път, когато Лейна "атакува" гиганта за бельо Victoria's Secret. Преди няколко месеца тя използва профила си в социалната мрежа, за да изрази адмирациите си към бранда за решението им да включат в шоуто си редица цветнокожи дами. Блум обаче не пропусна да отбележи, че все още белите са в пъти повече от чернокожите.

"Светът е толкова разнообразен и именно насочването на фокуса към това разнообразие – към дамите с plus size форми, към тези от различните раси и етноси, е това, което ще превърне една марка в предпочитана. Вижте Gap, Tommy Hilfiger и Victoria’s Secret – продажбите се вдигат, когато представлявате по-голям кръг от хора", категорична е Лейна, която споделя, че винаги се е чувствала добре в кожата си и приема различието като дар.

View post on Instagram
 

"Ние всички сме различни, имаме своя различен житейски път и просто искаме някого, който ще може да ни представлява пред света и да не се притеснява да демонстрира разнообразието, изпълващо света. Не проумявам защо редица брандове се страхуват да работяр с чернокожи транссексуални. Все пак промяна има, истина е. И знам, че тя не се случва за една нощ", допълва Блум.

А вие одобрявате ли идеята транссексуален да дефилира за Victoria's Secret?

View post on Instagram
 

Лейна, която дефилира и на Седмицата на модата в Ню Йорк миналата година, се изявява като модел от четири години. Като тийнейджърка е отдадена на танците и дори получава пълна стипендия за обучение в школата за изкуства в Чикаго. Блум обаче напуска курса, в който се записва, тъй като не й позволяват да танцува, облечена като жена.

View post on Instagram
 
View post on Instagram