Автор
Woman.bg

Second hand пазаруването - страст на все повече световни звезди

Second hand дрехите не са това, което бяха. Те вече не са само за хората, които не могат да отделят много средства за своето облекло. Модните находки от магазините и сайтовете за втора употреба присъстват в гардеробите на все повече хора, заради тръпката да откриеш нещо неповторимо, нещо, което вече не се произвежда, но е хитово, нещо, което е супер и като цена, и като отношение към природата. Защото дрехите втора употреба показват и отношението ни към защитата на природата.

Общото схващане за second hand беше, че е вехто или демоде. Сега вече това схващане е демоде, както се казва и в кампанията на един от най-големите сайтове за дрехи втора употреба Remixshop.com. Тези нагласи определено се промениха и у нас, и в чужбина. Да носиш second hand е новото черно, новата класика. Много световни знаменитости избират света на винтидж облеклото и създават нов, уникален стил, комбинирайки дрехи втора употреба. Те не са подвластни на предразсъдъците и открито признават, че това се е превърнало в тяхна страст.


Зоуи Дешанел, една от най-високо платените американски телевизионни актриси, знае, че магазините second hand са чудесно място за откриване на винтидж находки. Тя споделя, че преди да стане звезда не е имала много пари и е купувала облеклото си за по няколко долара от second hand магазини и допълва, че когато имаме ограничения, те могат да ни направят по-креативни.

Един от секссимволите на Холивуд, актьорът Зак Ефрон, също обича да пазарува в second hand магазините. Синеокият красавец дори е търсил костюма си за бала именно в този тип магазини. През 90-те години певицата Кортни Лав пък помогна да се създаде стил, който стана известен като “thrift store chic."
Пазаруването на дрехи second hand е една от любимите дейности и на попдивата Кайли Миноуг. Тя споделя, че обича да ходи в този вид магазини още преди винтидж да стане синоним на готино.

Актрисата Дарил Хана е известна с това, че е страстен природозащитник, активист и застъпник за по-екологичен начин на живот. Тя не обича да купува нови модели и се доверява на second hand магазините, защото даването на втори живот на някоя дреха води до сигурен принос за опазването на околната среда и намаляването на вредните емисии, отделяни при производството на дрехи.

На пазаруването на second hand Бен Хагърти, по-известен като Macklemore, посвети песен - Thrift Shop, която се превърна в абсолютен хит. Голяма част от дрехите на звездата са… second hand.
Стилистката на звездите - Рейчъл Зоуи, обича да смесва дизайнерската мода от висок клас със second hand винтидж гащеризони, които придават нео-хипи настроение на червения килим.
А самата Дрю Баримор смело се появява със second hand рокля на звездното парти на модното списание NYLON през 2010 г. Дрю е ослепителна с този аутфит, въпреки че цената му е едва 25 долара!
Всички тези звезди показват, че личният стил не се определя само от размера на банковата сметка. Той зависи от характера и предпочитанията на онзи, който го носи, а със second hand дрехите можеш да си дръзка, секси и еко с малък бюджет. Чудесна комбинация!