Автор
Woman.bg

Принцеса Даяна - жената, която без свян носеше старите си дрехи!

Преди почти месец, когато Кейт Мидълтън се появи на сватбата на Меган и Хари с тоалет, който вече бе носила три пъти, предизвика вълна от негодувание. Как така кралска особа си позволява нещо подобно, имайки предвид състоянието на известната британска фамилия? Всъщност, може, и Кейт съвсем не е първата. Днес ще си спомним за покойната Лейди Даяна, която бе не само еталон за силна жена, но и модна икона. Тя винаги е била любимка на народа, защото въпреки че беше кралска особа, Даяна умееше да живее като другите. Доказателство за това са следващите снимки, с които ще си припомним всички рокли, които тя показа няколко пъти пред света, но с известни промени.

Вълшебната синя рокля до земята, дело на Катрин Уокър



Даяна Спенсър показа тази прекрасна рокля за първи път на официално посещение в Лисабон през 1987 г. Две години по-късно тя реши да прекрои тоалета, като премахне ръкавите и така се появи на благотворително събитие през 1989 г.

Полата-балон



Тази пола също съпроводи Даяна до Лисабон през 1987 г. за официалната визита. Само няколко месеца по-късно тя я облече и в Кан.

Онова бляскаво колие



Даяна беше креативна и особено много обичаше бижутата си. През май 1986 г. тя носеше синя лента на главата си, обсипана със сапфири, които всъщност Ди е взела от часовник. След известно време тя бе преобразила лентата, като я носеше около врата си.

Бялата пола на черни точки на Виктор Едълстайн



Не е тайна, че Лейди Даяна беше почитател на точките. Ето защо тя носеше с гордост бялата си пола, дело на дизайнера Виктор Едълстайн. На снимката отляво принцесата е облечена с нея на конно надбягване през юни 1986 г., а на тази отдясно тя е на подобно събитие година по-късно.

Флоралният сет



Даяна се появи с този прекрасен костюм на турнира Уимбълдън през 1981 г. А няколко години по-късно и на поло мач, но този път без сакото.

Царствената розова дълга рокля на Катрин Уокър



Даяна облече за първи път този шедьовър на среща с президента на Нигерия. Няколко години по-късно тя я сложи отново, но този път бе променила долната част на тоалета.

Даяна и сапфирите



Сапфирът определено бе любимият камък на Даяна, който много често красеше ушите, деколтето или ръцете й. В случая виждаме една прекрасна сапфирена брошка, която е намерила приложение и като медальон.

Костюмът с шотландско каре



Този костюм от дълга широка пола и сако е изработен от дизайнера Каролин Чарлс. Даяна го облече за първи път през 1981 г. на посещение в Шотландия, а след това го сложи отново през 1985 г., като единствената разлика бе наличието на бяла риза под сакото.

Четете още: 9 правила за безупречна визия от Виктория Бекъм