Тазгодишното шоу на Victoria's Secret предизвика истински фурор и дни наред продължава да е най-обсъжданото събитие в света на модата.

Мненията относно ревюто обаче са диаметрално противоположни. Докато едни го определят като най-зрелищното за последните години, други са на мнение, че то е доказателство за назадничаво и закостеняло мислене на големите модни брандове.

Причината за обвинения е фактът, че ревюто не подкрепи движението за позитивно отношение към женското тяло. Припомняме ви, че през последните години блогъри и известни личности упорито се опитват да се противопоставят срещу тенденцията за красиви да се налагат болезнено слабите фигури.

Мнозина очакваха модното шоу да се обвърже по някакъв начин със събиращото популярност движение, но тъй като това не се случи вълна от недоволство заля Victoria's Secret. Първа индиректно критиката си изказа Ашли Греъм.

Най-известният pluse-size модел в света направи това чрез пост в профила си в социалната мрежа Instagram. Ашли качи своя снимка по бельо, като с помощта на фотошоп програма красавицата се е сдобила с традиционните за ревютата на Victoria's Secret крилца.

"Имам крилата си. Големите бедра ще спасят живота", написа моделът под снимката, напомняйки на модния бранд, че е време да скъса със стереотипите и да разшири хоризонтите си що се отнася до разбиранията за привлекателност.

Got my wings! .. my #AdditionElle wings! #thickthighssavelives

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on


Протестът срещу отказа на Victoria's Secret да скъса с общоприетите стандарти за красота се допълва и от едно нестандартно модно ревю. То премина под надслов анти-Victoria's Secret модно шоу и е организирано от две сестри на име Алис и Лекси Скафиди. Те организират събитието, защото винаги са мечтали да дефилират по котешката пътека на модния бранд, но и защото искат да покажат, че естетически въздействаща може да бъде и визия, която не е перфектна.


"Ревюто ни дава възможността на 21 момичета да сбъднат мечатата си да бъдат ангели. Освен това е символичен начин за скъсване със стереотипите за красиво и празненство не на суетата, а на личността", заявява Алис.

В модното шоу на сестрите Скафиди взимат участие дами, които не се вписват в общоприетите представи за красавици. Някои са с по-пищни тела, други са джуджета, а трети са с изкуствени крайници, поради преживени изнциденти, но всички до една са със силна индивидуалност и невероятен дух, превръщащ ги в харизматични личности, от които не можеш да откъснеш поглед.