Градусите вече все по-решително падат и ни подсещат, че скоро зимата ще се настани по нашите ширини.

Признаваме си, че това не ни плаши, защото обичаме този сезон и всичко, което той носи със себе си – от греяното вино, чая пред запалената камина и ските до велурените чизми и стилните палта.

Ах, палтата. Ще се съгласите, че нищо не отива на заснежените градски улици така както негово величество зимното палто. Ние много добре съзнаваме това и поради тази причина възнамеряваме да посветим уикенда на намирането на перфектното палто.

Онова, което идеално ще допълва както ежедневната ни визия, така и елегантния офис стайлинг. Или иначе казано – връхната дреха, която ще можем да носим както с кецове, докато все още снегът не се е настанил по нашите ширини, така и в комбинация с ботуши на тънко токче и рокля от туид.

При избора на плато е важно да се водите не само от естетическите си предпочитания, но и от това какъв модел ще отива на фигурата ви.

Ако сте с тяло тип ябълка, например, трябва да заложите на връхна дреха с колан около кръста или вталена кройка, за да създадете илюзията за по-оформена талия.



Палто в наситено бежово от Zara


Палто от вълнена смес от Н&M

Ако сте с фигура круша трябва да се опитате да балансирате долната и по-обемна част на тялото с горната, при която липсва такава пищност. Може да постигнете това чрез модели с подплънки на раменете.



Палто във вишнев цвят от Zara



Палто в сиво от Zara

Ако имате широки рамене и фигура, наподобяваща обърнат триъгълник, избягвайте връхни дрехи с обемни рамене или качулки, които привличат вниманието към горната част на тялото. Най-подходящите модели палта са с А-образна форма.


Палто от букле от H&M



Стилно палто от Zara

Друго основно правило гласи, че дълги палта - тоест такива до и под коляното, могат да си позволят високите момичета. Миньончетата да забравят за тях, ако не искат визуално да изглеждат още по-дребни. По-ниските представителки на нежния пол трябва да подберат връхна дреха с по-къса и средна дължина.



Късо палто от Zara