Няколко съвета при купуването на шапки федора

19 януари 2015 | 13:48
видяна 4704
коментари 1

Шапките от модела федора са емблематични шапки, които всеки от нас, даже и да не е заинтересован от шапкарското изкуство е виждал.

Не може да си спомните къде? Ами най-малкото по филмите. Помните ли мафиотските филми, представящи ранните години на 20-ти век? В които група гангстери се стрелят с автомати, а на главите си са нахлупили шапките, които са станали символ за Фамилията? Да, това са именно шапки федора.

А филмите за Индиана Джоунс? И любимата и незаменима шапка на главния герой, заради която той не един и два пъти е подлагал на риск живота си? Да, точно така – отново шапка федора. Както виждате тези шапки си имат дълга история от момента на своето “раждане” до наши дни.

Четете още: Стрийт визията на Ким – да или не?

В днешно време шапките федора са изключително разнообразни и цветни и сме сигурни, че всяка една дама би открила своята шапка, която да отива на характера и лицето й.

През зимата се снабдете с шапка федора от вълна – тя ще топли главата си подобаващо и са особено подходящи за дълги палта или костюм. Може да ги намерите в черен, сив или кафяв цвят.

:: ГАЛЕРИЯ ::

Когато си избирате такава шапка трябва да имате предвид няколко основни момента:

- Шапка се избира според формата на лицето. Ако знаете каква форма точно има вашето лице, ще ви бъде много по-лесно да намерите подходящата за вас шапка.
- Изберете модел, цвят и аксесоари, които подхождат на вашия стил и личност.
- Съобразете се с пропорциите на тялото си. Никак не изглежда естетично издържано, ако сте с широки форми, а сте нахлупили мъничка шапчица.
- Ако искате да изглеждате по-скоро секси, наклонете на една страна шапката.
- Сламена федора ще изглежда много по-добре върху леко раздърпана блуза или тениска, която се носи над чифт къси панталони.
- Този вид шапки си подхождат много повече с неофициални облекла, от типа на панталони, поли или якета от деним, панталони – къси или дълги, както и поли във военни, тип каки нюанси, както и с по-дълги блузи, тип блузон или туника.

Това са основните съвети, които би трябвало да следвате, ако искате покупката ви на тази класическа и необикновена шапка, да бъде успешна и в крайна сметка да имате един неподражаем стил на обличане и невероятно излъчване!Източник: shapki.bg

Още по темата

Коментари

1
  19 януари 2015 | 15:34 отговор
 

е, и какво стана с "галерята"?! :))

 

Добави Коментар

Най-четени