Сега ще влезем с леко противоречие с предни свои препоръки, но веднага уточняваме: тук подборът е на колегите от InStyle и е конкретно за тенденциите за тази пролет. Ето кои са най-интересните нови и класически дрехи и аксесоари, които трябва да имаме, за да бъдем в крак с модата.


Черният блейзър

Много модни експерти твърдят, че черният блейзър е една от най-универсалните дрехи при мъжете, но това съвсем ен значи, че същото не важи и за нас. Стесненият тъмен блейзър може да се носи практически с почти всичко - къса рокля, пола, панталон, дънки... Идеално е както за business casual, така и за everyday casual визия, така че реално няма как да сбъркате с него.

Пантофките

Модата е колело - върти се и през определен цикличен период някои неща отново стават актуални. Пантофките са закачливи, ретро и създават едно усещане за лекота, приятно време и добро настроение. Още по-добре ще са в комбинация с ефирна рокличка с флорални мотиви.

Широкото раирано потниче

То отново е тук с лека препратка към мъжките моряшки фланелки. Универсално е и може да се комбинира с всичко, стига да спазвате единственото правило - когато носите нещо раирано, не го комбинирайте с каре или нещо с фигурална композиция. А за лятото е повече от прекрасно с предизвикателно къси дюсни панталонки.

Голямото колие

Едно по-обемно бижу на шията е прекрасен акцент върху някоя едноцветна риза/блуза, които уж не са претенциозни и имат нужда от аксесоар, който да им придаде характер. Не прекалявайте все пак с размера и съчетайте умно с обеците и евентуални пръстен или гривна.

Малката черна рокля

Вероятно най-иконичното дамско облекло за почти всяка възраст. И това съвсем не е случайно. Като започнем от великата Одри Хепбърн, преминем през много знакови знаменитости и стигнем до актуални звезди, които продължават да експериментират с класически, екстравагантни и дори авангардни комбинации, включващи черната рокличка. Истината е, че такава рокля може да се носи както с перли на изискана вечеря, така и с хубави спортни обувки за коктейл.

Мъжкият часовник

Това е съвсем актуална тенденция и е в тон с иначе класическото носене на oversized топове и т.нар. boyfriend дънки. Предлагаме ви комбинация, включваща skinny дънки, огромна евирна блуза с прекалено дълги ръкави и голям мъжки часовник с широка верижка/каишка - създава се усещане за лекота и небрежност.

Класическият тренчкот

Безсмъртна класика, която просто няма как да е неактуална когато и да било. Носете го върху костюм с панталон или пола, а също и с дънки. Ясно е, че класният тренч променя силуета, особено, когато е закопчан и го пристенгете в талията с коланчето.

Skinny дънките

Времето, когато тесните еластични дънки бяха само хипстърски, отдавна отмина. Сега можете да ги съчетавате както с всекидневни тениски, ризи, туники и топове, така и с блейзъри и дори споменатия тренч.

Четете още: Трябва ли да си разсъблечена, за да си харесвана?