Автор
Woman.bg

На Оскарите: С една и съща рокля през 1962 г. и 2018 г.

Стилът е въпрос на вкус, а не на тенденции. Именно това доказа актрисата Рита Морено, която тази година се появи на наградите "Оскар" със същата рокля, която бе подбрала за церемонията през далечната 1962 г.

86-годишната Морено блесна на наградите със знаковата дреха преди повече от 50 години, когато влезе в историята като първата латиноамериканка, която стана носител на наградата "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля.

Любопитен е фактът, че пуерториканката е единствената жена, която е печелила всички престижни награди – "Оскар", "Еми", "Тони", "Грами" и "Златен Глобус".

На червения килим Морено сподели, че не е очаквала да носи същата рокля отново и дори е смятала, че тя е изгубила визията си след всички години прекарани на дъното на гардероба й. Оказало се обаче, че дрехата е издържала на времето, а платът от който е изработена, е същият, който гейшите използват за кимоната си.

Актрисата все пак решила да нанесе малка корекция на роклята, като я превърнала в такава без презрамки, като към визията си добавила и солиден гердан в комбинация с дълги черни ръкавици.