Автор
Woman.bg

Кралицата за първи път на Седмицата на модата

Кралица Елизабет Втора изуми сънародниците си и модния елит, появявайки се на последния ден от Седмицата на модата в Лондон.

Присъствието предизвика истински фурор и гостите на модния форум я посрещнаха с въодушевени ръкопляскания, изправени на крака. Въодушевената им реакция не е учудваща, тъй като това е първият път в историята, когато кралицата посещава подобно събитие.

Елизабет Втора наблюдаваше ревюто от първия ред, седнала до главната редакторка на американския Vogue Ана Уинтър и директора на Британския моден съвет Каролин Ръш. Кралицата седеше на личния си стол Philippe Starck, върху кадифена синя възглавничка, като по данни на "Дейли Мейл" столът струва около 200 долара.

Тоалетът на Елизабет представляваше син костюм от туид в две части, който се открояваше с инкрустирани камъни Swarovski. Визията на Ана Уинтър пък включваше дълга рокля с флорални елементи от Alexander McQueen, струваща впечатляващите 11 500 лева, и високи кафяви ботуши.

Впечатление на медиите направи обаче не толкова дрехата, на която Уинтър заложи, а решението да не махне слънчевите си очила в присъствието на кралицата, което е грубо нарушение на протокола.

Ана е известна с любовта си към черните слънчеви очила и тя ги носи буквално навсякъде. "Никога не се разделям с тях по време на модно ревю, тъй като ако се отегча от видяното, те лесно ще го прикрият", искрено сподели преди време Уинтър.

Припомняме ви, че звездната дама бе с очила, дори когато влизаше в Бъкингамския дворец, но точно преди да я приеме кралицата, за да връчи наградата "Дама на двореца", тя ги свали.

Вечерта от последния ден на Седмицата на модата в Лондон завърши с връчването на първата награда "Елизабет Втора" за британски дизайн, която бе лично присъдена на Ричърд Куин лично от кралицата.