Автор
Woman.bg

Коя е дамата зад великите холивудски образи?

Няма по-любимо занимание са големите модни списания от това да преобразяват съвременни красавици в икони на шоубизнеса от миналото.

За юнския брой на сп.”W” фотографът Тим Уолкър засне едно от най-красивите холивудски лица в образи на Бъстър Кийтън, Марлене Дитрих и др.

Електронните медии по света имат достъп само до част от фотосесията за печатното издание “W”, но те са напълно достатъчни, за да ви хвърлят в „трета глуха” с въпроса – Коя популярна дама позира за фотосесията?

Актрисата, преобразяваща се пред фотообектива на Уолкър и демонстрираща мощта на грима в съвременния свят на модата и изкуството е Скарлет Йохансон.

Идеята за тази сесия се ражда по време на снимките на рекламната кампания на шампанското Moët & Chandon, в която Скарлет участва.

След края на снимачния ден част от екипа се озовава на френска вечеря, по време на която фотографът Тим Уолкър и прелестната Скарлет се забавляват с идеята да направят един арт експеримент, пресъздавайки велики образи от киното.

Така се ражда и идеята за този проект, от който можете да видите лицата на Жулиета Масина (от филма на Фелини „La Strada”), Марлене Дитрих, Бъстър Кийтън и Сара Бернхард.

Жулиета Масина

Марлене Дитрих

Бъстър Кийтън

Сара Бернхард