Автор
Филип Данауи

Кои са трендовете титуляри за зимата?

Шопингът е вълнуваща и емоционална терапия особено, когато става въпрос за сезонното обновяване на гардероба. За да ви напътстваме към правилния избор, селектирахме водещите трендове за Есен-зима 2017-2018. Готови ли сте за много блясък, ултра виолетови нюанси? А за щампи с логото на любимата ви марка?!

Тя е само цвят лилав
Порцията модни акценти не може да не започне с най- най-актуалният цвят за предстоящата нова година. Тези дни от Pantone традиционно обявиха кой ще бъде топ нюансът на 2018-а, а именно това ще е... магнетичното виолетово (Pantone 18-3838 Ultra Violet). “Цветът на годината отдавна не означава само какво е модерно в света на дизайна. Той е отражение на това, от което имаме нужда”, казва Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute. След свежото зелено на Greenery през 2017-а следва да се потопим в дълбоката символика на лилавото. Така, че не го подминавайте!

Палави ресни
Толкова динамични, запазващи игривият нрав на лятото. Прочитът на темата е повече от изобилен, от искрящия вариант, връщащ ни в ерата на суинга при Rochas, през етнотрактовката на Balmain до електриковия колорит на Emilio Pucci. Като цяло няма утвърдена модна къща, която поне веднъж да не е използвала ресни в своите колекции. С днешна дата те се завръщат отново в гардероба ни, сякаш за да ни припомнят дивата на танца Жозефин Бейкър, която в миналия век ни разкриваше техния поклащащ се сексапил. Както сториха и огнените музикални фортуни Тина Търнър и Даяна Рос. О, да спомняме си как танцуваха до полуда с къси рокли в ресни!

Блясък от главата до петите
И блясъкът от полилея ще кореспондира с вашият тоалет, независимо какъв е поводът. Пайетите и въобще всякакви брокатени и металически нишки ще изтъкават модните силуети на дамите, при това не само в новогодишната нощ! За справка към този ярко устремил се тренд - последното издание на British Fashion Awards, където почти нямаше знаменитост, която да не е пременена в блестящ марков аутфит.

Етикети на показ
Този тренд е абсолютно подходящ за тези от вас, които обичат да парадират с луксозният си марков облик. Вече няма да ви се налага да обяснявате тази рокля или онази блуза от кой бутик сте я закупили, защото на стратегическо място ще стои логото или името на бранда, при това с големи букви. Морфемните плетеници са превзели съзнанието с ясни текстови послания и графична маркова идентичност.

Plus Size
Големите размери вече не са само запазена марка на по-пълничките. Дори и най-финните мадами ще се опрат на XXL модата. Вече не е нужно да си взимаш XS размер яке, за да прилепне плътно по тялото ти, но не се изненадвай, когато точно твоят размер е два пъти по-голям от обичайното. Суичъри и блузи в plus size ще са изключително модни, затова актуализирайте гардероба си с тях. Тенденцията е особено застъпена в колекциите на Dolce & Gabbana, Versace, Jil Sander и др.