Навън става все по-горещо, а на нас ни е все по-трудно да съобразяваме високите температури с офисния дрескод. Строгите костюми и черната пола до коляното, придружена от риза, вече не са най-удобният вариант и постепенно се налага да ги заменяме с по-летни решения. Днес ще ви дадем няколко предложения как да го направите, без да предизвикате гнева на шефовете:

1.Костюми с къси поли и панталони

View post on Instagram
 


Ако на работното място дрескодът не е чак толкова строг, можете да си позволите да сложите пола, която да е малко над коляното. Но нагоре задължително я съчетайте с тънка риза и сако. В много от новите колекции на дизайнери като Майкъл Корс и Версаче присъстват костюми и с шорти. Можете да заложите на по-широки къси панталони, с които да се чувствате по-свободно.

2.Гащеризон

View post on Instagram
 


Гащеризонът е наистина чудесен избор в летните месеци, тъй като по никакъв начин не прекрачва приетите норми в офиса, но и в същото време няма да ви запарва. Освен това не се налага да обмисляте дълго с какво да го съчетаете, той е самостоятелна единица.

3.Свободна блуза

View post on Instagram
 


Спасението, от което се нуждаете, особено ако в офиса ви следят стриктно как сте облечени. В момента модните подиуми бликат от интересни предложения за широки блузи. Това е чудесно решение, в случай, че сте задължени да носите риза с дълги ръкави. Можете да заложите на различни цветове и принтове, които съвсем няма да са в разрез с приетите правила в офиса. В същото време ще усещате повече прохлада.

4.Рокля

View post on Instagram
 


Пренебрегването на роклите в летния сезон си е чисто престъпление. Затова залагайте смело на оптималния вариант за офиса – лека копринена рокля до коленете с къси ръкави и разбира се без дълбоко деколте. Изберете модел, който не е изцяло по вас. Спрете се на тъкан, която е лека, която ще ви помогне да изглеждате и да се чувствате безупречно.

Четете още: Уроци по стил от Фрида Кало