Художественият директор на модната къща Chanel Карл Лагерфелд за пореден път прояви тънкото си чувство за хумор и превърна Гран пале в Париж в художествена галерия за съвременно изкуство, на чийто фон беше показана колекция за сезон пролет/лято 2014, предаде Ройтерс.

Инсталациите, пред които манекенките показаха новите модни тенденции за идната година, включваха флакони Chanel №5 под плексигласови капаци, огромни платна с логото на модната къща, както и огромна чанта със златна верига - запазена марка на френския бранд.

Сред известните имена, които украсиха ревюто, бяха френската актриса и певица Ванеса Паради и сънародничката ѝ и колежка от големия екран Виржин Льодойен.

Също така заблестяха американското "славейче" Кейти Пери и изгряващата звезда Рита Ора.

Под звуците на саундтрака на Джей Зи "I just want a Picasso in my ... castle", Лагерфелд изпрати манекенките да дефилират на фона на огромни балони от дъвка, черно-бели силуети на Chanel, коленичила статуя и пр.

"Просто исках да наблегна на приликата между моето разбиране за изкуство и мода, но без претенциозност в подхода", каза легендарният дизайнер.

По думите му колекцията пролет/лято 2014 е много оптимистична и е стъпила на класическите силуети на Chanel с десетките оцветени като на калейдоскоп модели.

Луксозни марки като Шанел не разкриват финансова информация за себе си, но продажбите им бележат бум в Азия, особено в Китай, в Близкия изток и Русия.

Източник: БГНЕС