Виктория Бекъм стана дизайнер на годината на церемония по раздаването на престижните награди WGSN Global Fashion Awards.

Бляскавата церемония се състоя в хотел Савой в Лондон миналата вечер. "Само за пет години Виктория Бекъм постигна промяна от създаването на шепа рокли за баби в изграждането на истински модерна и примамлива луксозна марка, като междувременно отправи предизвикателство към циниците и спечели критиците. Това е нейната година", заяви представителка на организаторите на събитието.



Дизайнерката
не присъства на церемонията заради ангажименти в Лос Анджелис, където живее с футболната звезда на Ел Ей Галакси Дейвид Бекъм и четирите им деца Бруклин, Ромео, Круз и Харпър, предаде БГНЕС.

Тя обаче благодари за наградата в Туитър. Виктория, която облича звезди като Никол Шерцингер и Блейк Лайвли, публикува видео в сайта за микроблогинг от ревюто, с което представи колекцията си пролет-лято 2013 г.



Topshop спечели наградата за Дизайнерски екип за женско облекло, а наградата Залата на славата беше присъдена на фотографа Rankin

* Rankin

Charlotte Olympia получи наградата за Обувки и аксесоари, а Kim Jones и Louis Vuitton бяха обявени за дизайнери на годината на мъжко облекло.