Автор
Woman.bg

Десетте златни правила на пълните жени при избор на бельо

Митът, че долното бельо за по-пухкави дами е грозно и не е секси, за щастие е отживелица, а дизайнерите създават все нови и нови колекции plus size.

Можете да се почувствате свръхпривлекателна, ако си подберете удобен и красив комплект бельо. На какво най-вече трябва да обърнете внимание?

Широки презрамки

View post on Instagram
 

Колкото и да ви изкушават тънките силиконови презрамки и бюстиетата без презрамки, пищният бюст се нуждае от надежден и непоколебим сутиен. Тук важи правилото, че колкото са по-големи гърдите, толкова по-широки трябва да са презрамките. За по-удобно могат да имат и мека подплата от вътрешната страна. Митът, че такива сутиени не изглеждат красиво и секси, е отдавна развенчан от съвременните производители на бельо.

Поддържащи банели

Сутиенът непременно трябва да има поддържащи банели отстрани и отдолу, тези модели най-добре си запазват формата. Идеални варианти са сутиените с вертикални банели, корсети и корсажи.

Плътна чашка

Не си взимайте мека чашка, по-добре обърнете внимание на плътните чашки или на онези с дунапренена подложка. Отбягвайте сутиените с умопомрачителен пушъп ефект. Да, те стоят съблазнително, но визуално ви лепват още едно-две килца.

Матов плат

Искрящите и тънки лъскави материали като сатен, коприна, кадифе или мрежест текстил не са за вас. Заложете на матовите платове като памук или микрофибър.

Затворени гащички

View post on Instagram
 

Обърнете внимание на затворените бикини, дамски боксерки и модели „бразилиано“. За цвета заложете на тъмните и дълбоки оттенъци или на меките и нежни цветове и кажете твърдо "не" на ярките и крещящи нюанси. Не си взимайте и бельо със ситен принт.

Коригиращо бельо


Ако искате да направите фигурата си по-изваяна, използвайте коригиращо бельо. Не можете да го сбъркате с нищо – то е в ненатрапчиви цветове, с минимум шевове и без игриви елементи. Комбинезоните и гащичките с висока талия, които стягат едновременно корема и зоната на ханша, стягащите клинчета, шорти, бодита и корсажи ще ви позволят не само да стесните леко силуета си, но и да моделирате извивките му. Условно коригиращото бельо се дели на три типа.

1. С лек коригиращ ефект – мек на допир, но плътен текстил. Създава плавен силует, изглажда неравностите и като приятен бонус не причинява неудобства при ежедневно носене.

2. Със среден коригиращ ефект – текстилът е по-плътен, способен да скрие малките гънки по проблемните участъци на тялото.

3. Със силен коригиращ ефект – от много плътен текстил, често моделите имат предварително оформени чашки за седалището и гърдите. С такова бельо ще свиете доста повече излишни сантиметри, но то ще сковава движенията ви.

Подберете правилно размера

Взимате си комплект бельо с един размер надолу, разчитайки да свалите едно-две килца до лятото? Хвърляте си парите на вятъра, а освен това рискувате да навредите на здравето си и да си съсипете външния си вид. Тясното бельо образува ненужни гънки и нарушава кръвообращението, предизвиквайки главоболие и болки в гърба.

Взимайте си бельо, което да отговаря на точния ви размер, с надеждни банели и презрамки. Но нека то при това да е красиво и секси – важно е да се чувствате уверени в себе си и да не се съмнявате в сексапила си!

Пробвайте, преди да купите


Дори ако знаете много добре размера си, трябва да се уверите, че бельото ще ви бъде удобно. Всеки модел има своите структурни особености, които да повлияят на това как ще ви стоят артикулите. Ако пък имате съмнения и въпроси относно размера си, питайте смело продавач-консултанта. Повечето реномирани марки бельо предлагат и безплатна услуга за индивидуално „калибриране“ на сутиена.

Използвайте комплектите само по предназначение

Тоест, не ползвайте спортния сутиен като коригиращ и не носете разкошното бельо за специални случаи всеки ден.

Недейте да пестите от бельо

View post on Instagram
 

Дамското бельо трябва да е направено от изключително качествени материали. Тези модели ще ви помогнат да коригирате нужните обеми и при това да се чувствате удобно.

View post on Instagram