Лятото вече напусна нашите ширини, за да отстъпи място на есента. Ние обаче сме твърдо решени да не се разделяме с така любимите ни къси и феерични роклички.

Затова посрещнахме с нескрита еуфория най-новата тенденция в стрийт стил модата – рокля или пола върху панталон.

Тя ни позволява още малко да поносим колекцията си от роклички и полички, въпреки ниските градуси навън и освен това е пленително смела и различна. Със сигурност не е за всеки, но ако оставите предразсъдъците настрана и заложите на този тренд за ежедневната си визия, няма как да не се превърнете в магнит за очите на околните.

За да изглеждате добре в подобна комбинация, обаче е важно да подберете панталон със семпла кройка – без синджири, релефни декорации и обемни джобове. Самото съчетание е достатъчно ефектно и не се нуждаете от допълнителен акцент.

Роклята – дълга или къса, плътна или ефирна, може да комбинирате както с износен деним, така и изчистен панталон. Не забравяйте да обърнете внимание и на материите. Ефектът на контраста е впечатляващ не само при цветовете, но и при текстурите. Ако например изберете официален прав панталон от по-лека материя, съчетайте го с рокля от по-дебел плат. И обратното – ако роклята е феерична, нека бъде в комбинация с деним или плътен панталон.

Да, визия изградена около подобна комбинация не е подходяща за офиса или за официално събитие, но ако допълните тоалета си с токчета и елегантно сако, може уверено да отидете така облечена на бар в петък вечер или на неделен брънч.

В комбинация с кецове и oversized жилетка ансамбълът пък е перфектен за съботно кафе с приятелки.