Автор
Woman.bg

Албиноси, кривогледи и без крайници: те са супер модели

Красотата е продукт, базиран изцяло на впечатления от детството, различни влияния и модели за подражание. Стандартите при нея се променят от поколение на поколение, но в последните няколко години това е особено видимо.

Ето и някои от героите, дръзнали да оспорят стандартите за красота и да докажат, че всички са красиви по свой собствен начин.

Уини Харлоу

Това е известен канадски модел, който успява да превърне болестта си в печеливша кариера, която я направи световно известна.

Тя е с диагноза витилиго. В ранните й детски и юношески години тя е обект на злостни подигравки и обиди заради странната пигментация на кожата й.

В крайна сметка напуска гимназията. Малко по-късно обаче решава, че трябва да приеме факта, че изглежда по различен начин от останалите като нещо положително.

Нейната слава идва, след като участва в предаването America’s Next Top Model. В крайна сметка не печели конкурса, но става много популярна.

През 2014 г. работи за Desigual, което се превръща в голям професионален пробив.

Андрей Пеич

Това е известен транссексуален австралийски модел, който дефилира и като мъж, и като жена. Много често го определят като двуполов, а той казва, че живее "между половете".

До своята 17-годишнина Андрей работи в McDonalds. След това започва да представя както мъжки, така и женски колекции за Jean-Paul Gaultier, Marc Jacobs, Michalsky, булчински рокли за Rosa Clara и много други.

През 2014 г. той си прави операция за смяна на пола и възнамерява да живее живота си като транссексуална жена. Едно от най-големите й постижения е, че се появи на корицата на Vogue.

Тес Холидей

Тя е американски XXXL модел. Нейната кариера получава тласък благодарение на движението #effyourbeautystandarts в Instagram през 2013 г.

От тогава тя е обявена за един от най-добрите модели с наднормено тегло от Vogue Italia, Refinery29 и Huffington Post.

Нейната цел е да се покаже, че всеки е красив, без значение от размера на дрехите му. Тази дама е успешен модел, гримьор и блогър.

Вижте останалите ето ТУК!