Автор
Woman.bg

6 стилни жени на над 50, от които можем да вземем пример

Не всяка жена е готова да си признае честно, че остаряването я плаши. Всички обичаме да изглеждаме добре и да ни казват, че сме красиви, остроумни и чаровни. Уви, с възрастта чуваме подобни комплименти все по-рядко. Мислите, че проблемът е в другите хора ли? Не! Ние сами създаваме образа си в техните очи. Ако си позволите да остареете, подчинявайки се на обществените стереотипи, най-вероятно няма да има връщане назад. Можете да "остареете душевно" още на 30-40 години, не е нужно да чакате 60-ия си рожден ден. Ние обаче сме против рамките и натрапените условности - ако жената се чувства млада, красива и щастлива, тя има пълното право да изглежда, както сметне за нужно.

На запад виждаме редица примери за това, как дами на солидна възраст изглеждат и се обличат така, че и млади момичета могат да им завидят! Именно на тези жени е посветена тази статия. Защото те несъмнено са прекрасни.

Линда Родин, 67 години

Наричат я най-стилната пенсионерка на Ню Йорк. Линда Родин е бивш фотомодел, бивша редакторка на Harper’s Bazar и стилистка. Навремето е прекъснала кариерата си като модел за цели 40 години. Сега, когато е на 67, тя пак се снима и има договори с The Row, Olio Lusso и Karen Walker. Линда искрено вярва, че най-интересните събития в живота на една жена идват след 60-ата година. Ще ни се всички да бяхме такива оптимистки! Но не можем да отречем, че дамата изглежда просто потресаващо.



Мей Мъск, 69 години

Мей Мъск е фотомодел, диетоложка, писателка (издала е няколко книги за здравословното хранене), майка на три деца и баба на десетима внуци. Един от синовете й впрочем е гениалният милиардер, инженер, предприемач и изобретател Илон Мъск, чиито разработки заслужиха всеобщо възхищение през последните години.

Мей работи като модел от 15-годишна. Семейството й било бедно, затова тя имала силна мотивация да започне да изкарва пари от ранна възраст. Тя винаги имала няколко работни места, за да издържа семейството си. Не се знае как е успявала да върши толкова неща наведнъж, но е постигала успех в абсолютно всичко! "Петдесет години по-късно съм все така заета. Работата подмладява!", твърди Мей.



Лин Слейтър, 63 години

За разлика от предишните две дами от класацията ни, Лин Слейтър никога не е работила в модната индустрия. Тя от дълги години преподава социология в Университета Фордъм в Ню Йорк. Студентите просто обожават ексцентричната си стилна преподавателка! Обръснатото слепоочие, тъмното червило и ярките тоалети на професор Слейтър привлекли фотографите на седмицата на модата в Ню Йорк. Приемайки я по погрешка за гостенка на събитието, един журналист я снимал и я включил в статията си като "Най-стилната персона". Широката публика харесала много стила й и Лин била принудена да създаде свой блог в Инстаграм, озаглавен "Случайна модна икона".



Дафне Селф, 89 години

Дафне е най-възрастната жена фотомодел в света. Гледайки я обаче, не можем да я наречем стара! По нейните думи, в вачалото на кариерата й, когато била млада, тя се отличавала с много по-пищни форми, отколкото се приемат в модния бизнес. Сега обаче параметрите й съвпадат идеално със западните критерии! Може би само възрастта й по паспорт не отговаря на общоприетите норми за красота.



Сара Джейн Адамс, 61 години

Сара станала популярна чак на 60 години. При това изключително благодарение на стила си и на своята дъщеря, която решила да публикува в интернет снимка на майка си. Сара обожава винтидж-украшенията и ги събира от цял свят. Има си свой малък бизнес. Направила си Инстаграм-блог по идея на дъщерите си - с цел да увеличи продажбите на бижута. След като на страницата на фирмата й била публикувана снимка на Сара, облечена в ежедневния си стил, тя станала толкова известна, че на дъщерите й им се наложило да й открият личен акаунт.

Имиджът на Сара включва цигански мотиви, смели съчетания и ярки цветове. Жената определя стила си като смес от хипи и пънк естетика, капка военен стил и винтидж.



Бади Уинкъл, 88 години

Бади се сдобила със статут на американска интернет-звезда на 85-годишна възраст. Под челната снимка в акаунта й пише "Отмъквам ви мъжете от 1928 г. насам". Фразата веднага стана популярна в интернет, някои производители дори произвеждат дрехи с такъв надпис.

Стилните превъплъщения на Мади в Инстаграм се следят от 3 милиона последователи. Ексцентричният й ярък стил много допада на младите хора, които са сигурни, че именно така трябва да се остарява!