20 години след смъртта на великия Джани Версаче сестра му Донатела реши да почете паметта му със запомнящо се дефиле по време на Седмицата на модата в Милано. "Джани, това е за теб", каза Донатела, когато ревюто започна, а секунди преди финала плътната завеса в дъното на сцената бе свалена... и зад нея се оказаха пет емблематични модела, за чиято кариера е помогнал много и самият Джани. Хелена Кристенсен, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Карла Бруни дефилираха в блестящи рокли, дело на Донатела. Емоция, като в добрите стари времена!


На 51, 49 и 47 жени като Крауфорд, Бруни и Кембъл не се появяват често на подиума. Да не кажем, че напоследък изобщо не се появяват. Повечето модели в Седмицата на модата бяха под 20-годишна възраст, но присъствието на жени от такава величина привлече публиката с огромна сила. Директорът на кастинга на Versace Пиерджорджио дел Моро избира да изпълни шоуто с множество поколения красиви и силни жени, което определено е свежо, коментират от Vogue.


Но истината е, че носталгията по супермоделите никога не е била по-силна, споделят още редакторите на модната библия и посочват, че просто сега публиката е гладна за класическите суперкрасавици, които напомнят златната ера на 90-те. А леката тъга по отминалите времена се усеща и в новата колекция на бранда.
Задължителните барокови елементи този път са в компанията на панталони с висока талия, принт ала Анди Уорхол, свежи цветове и много жизнерадостност. Да, ние обичаме Versace! Това е!


Ето и малко снимки от дефилето:


Свежите барокови елементи бяха преплетени със страхотни морски мотиви.


Леопардовите шарки - запазената марка на Донатела също присъстваха, но в изразено жълт нюанс.


Панталони с висока талия и бебешко розово - кой би предположил, че Донатела Версаче ще ги включи в новата си колекция?